Dlouhá cesta k územnímu plánu

Autor: Havy (2 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
19. 2. 2024
0 komentářů
Dlouhá cesta k územnímu plánu
Příspěvek stavebníka
Od roku 2015 jsme se vydali na dlouhou cestu, abychom změnili městský územní plán. Článek odhaluje, proč tento proces trval tak dlouho a co všechno jsme museli udělat, aby se naše sny o vlastní stavební parcelu staly realitou. Přišlo to s několika překážkami, mnoha rozhodnutími a několika strategickými postupy, ale nakonec to bylo každé zdržení a každý krok vpřed, co vytvořilo náš unikátní příběh. 🕰️🚧🛠️

Komunikace s místními úřady a změna územního plánu

Stavebníci! Vím, že tento problém řeší mnoho z vás. Sám jsem hledal na všech možných sociálních diskuzích. Tady je pár rad. V roce 2015 jsme dostali pozemek od dědy. Tady to bylo rychlé - vytvořit nějakou darovací smlouvu a rychle na katastr. Další cesta vedla na městský úřad k územnímu plánovaní. Zde naše radost hned skončila. Sdělili nám, že pozemek je pro stavbu ideální, ale v plánu je klasifikován jako zemědělská plocha.

Dlouhá cesta k územnímu plánu

Co dál?

Sepsal jsem žádost a osobně jsem jí zanesl na úřad. U nás ve městě probíhá změna územního plánu skoro každý rok. Bohužel do roku 2015 jsme se nevešli a rok 2016 byl plný.

Čekání jsem využil hledání na různé rady. To jsme nemel dělat. Na sociálních sítí jsem se různě dočetl hrozné zprávy: ,,změna trvala 15let", ,,pozemek po 5 letech nezměnili" atd...

Stále jsme se uklidňovali, vždyť nám na městě řekli, že to bude pohodě.

Reklama

Je to tu.

Konečně přišlo v roce 2017 jednání na městě. Bohužel nám změnu zamítli.

Četl jsem odůvodnění a trochu mi tam něco nehrálo. ,,Na pozemek není příjezdová cesta´´ (je) ,, nedá se připojit na městský vodovod´´ (dá) atd...

Než psát nějaké odvolání, moje cesta směřovala přímo osobně na úřad. Na rozvoji mi ale zopakovali to samé. Když jsem ale tvrdil opak, odkázaly mě na vedoucího rozvoje. Po chvilkové diskuzi mi řekl interní radu. Změnu 25000 m2 na stavební parcelu moc zastupitelstvo nechce schvalovat. Že toto dělají velké developerské firmy, ať to zmenším. Ano dnes jsem si řekl to samé, ale tehdy :)

Zmenšení pozemku!

Přemýšlím jakou velikost pozemku musím udělat aby to prošlo. Rozhodl jsem se o 2500m2. 500m2 je cesta,1000 m2 stavební parcela, 1000 m2 na nějaké ochranné pásmo kolem vysokého vedení co je kolem cesty. Pozval jsem geodeta který to připravil pro vložení na katastr. HOTOVO. Sepsal jsem další žádost a šup na úřad. Začalo další čekaní. Bohužel jsme se do roku 2018 nevešli a 2019 město změnu neprovádělo. Takže dlouhé čekaní na rok 2020.

Covid-19

Změna se provádí kolem léta. Na začátku roku 2020 ale přišel covid. Město všechny veřejné jedná zrušil. Musím říct, že zde moje trpělivost skončila. Stále jsem psal na město proč to nejde online atd. Už jsme mysleli, že už pozemek nezměníme. Začalo hledání nějakého vlastního bytu, dokonce i jiného pozemku. Jak už jsem psal dříve toto bylo hodně složité. Ale nakonec jsme dáli městu ještě jednu šanci. Ke konci roku 2021 se covid zklidnil a na začátku roku 2022 začalo město jednat o mé změně.

Je to tu, změna byla schválená. Takže jsme čekali pouhých 7 let.

Reklama
Dlouhá cesta k územnímu plánu

Pozemek

Ještě pár slov k pozemku. Parcela se nachází v blízkosti středně velkého města. Do centra je to cca 3km. Na parcelu se přijíždí z hlavní komunikace ze severu. Je v mírném svahu. Blízkosti je městský vodovod a dokonce elektrická přípojka.

Financování a Projekt

Takže změnu máme. Takže co dál? Příště se podíváme na financování a výběr projektanta.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Změna územního plánu
0 Kč
Geodet
7 000 Kč
vklad na katastrální úřad
2 000 Kč
Celkem9 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama