Výběr pozemku

Autor: BarbaraH (3 příspěvky)
Kategorie: Pozemek
25. 2. 2024
0 komentářů
Výběr pozemku
Příspěvek stavebníka
Vybíráme pozemek, chceme rovinu nebo svah?

Pozemek

Zdravím všechny stavebníky a hledače pokladu :)

Trochu se vrátím do minulosti, asi konkrétně 7 let zpátky, kdy jsme se rozhodli, že budeme stavět.

Na výběr pozemku jsme si vyčlenili zhruba 2 - 3 roky, náš plán byl začít do 5 let stavět. Proto že v česku všechno trvá, ať už je to napojení na elektřinu (tímto zdravím ČEZ a jejich rychlost) nebo stavební povolení (celkem v pohodě, byl to “jenom” rok), tak bylo potřeba začít opravdu hledat.

Prvně jsme koukali takovou tu klasiku - realitní weby a podobné servery. Vždy jsme si vybrali pozemek a jeli se na něj podívat.

U pozemků je potřeba mít jasno co chci: sítě v dosahu, dát si pozor na elektrické vedení, jezdí tam vlaky, rušná cesta, sousedi, zvířata, zápach, umístění, dojezdová vzdálenost do práce … Tohle je spousta aspektů, které je opravdu nutné zvážit. Nestačilo mi přijet na místo a říct wow! Ne, opravdu si zajeďte na pozemek klidně i 10x, v různou denní dobu :).

Pak tady máme tvary pozemku, jeden je moc úzky - půjde tady stavět? Druhý je docela svažitý, spousty stromů, které bude potřeba odstranit, a třetí je zase takový, kde nepostavím ani wc boudu.

Po delším hledání jsme narazili na opravdu krásný pozemek, pravda trochu úzký, ale již hotové stavebí povolení a dům nám naprosto seděl.

Majitel si prodej nakonec rozmyslel, škoda :)

Pak se nám delší dobu pozemek nedařilo najít, nakonec jsem se rozhodla, že projdu všechny obce v okolí a projdu si jejich weby - vyhlášky. Zda náhodou neprodávají obecní pozemky. A tohle bylo ONO!!! Našli jsme náš vysněný pozemek a žádost jsme podávali jak se říká za 5 minut 12.

Obec musela zvážit všechny zájemce na zastupitelstvu a nakonec nám ho přiklepla ✌️.

Ceny pozemku zámerně nepíši, v dnešní době je to již mimo realitu a pro vás je to nic neříkající částka, ale obecní pozemky lze zakoupit za zlomek ceny oproti pozemkům od soukromníků :).

Na pozemek jsme měli našetřeno, takže zde žádna hypotéka neproběhla a ušetřilo nám to spousty času.

Máme pozemek 1260 m2, svažitý s nádherným vyhledem na konci vesnice a jako bonus bylo možné udělat kompletní přípojky - plyn, voda, kanalizace, elektro. Elektro již bylo na pozemku (díky vedlejší novostavbě), plyn vedl také a jediné co bylo potřeba tak dotáhnout vodu a kanalizaci (cca 50m). Ovšem o přípojkách zase příště.

Přeji úspěšný lov :)

B.

Výběr pozemkuVýběr pozemkuVýběr pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
BarbaraH (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací