Rekonstrukce ložnice a nová vysněná postel z masivu

Autor: Richterovi (1 příspěvek)
Kategorie: Rekonstrukce domu
5. 10. 2023
0 komentářů
Rekonstrukce ložnice a nová vysněná postel z masivu
Příspěvek stavebníka
Musím říct, že všechny z vás obdivuji za to, co jste vybudovali a případně dokázali postavit vlastníma rukama celý rodinný dům. Já bych si to moc dobře nedokázal představit už jen kvůli mé práci. Ale v pozdějším věku mě práce rukama začíná opět hodně bavit a naplňovat, tak jsem si řekl, že se pustím svépomocí aspoň do rekonstrukce části interiéru a začal jsem ložnicí- novou podlahou, výmalbou, postelí a doplňky.

Jak probíhalo plánování a začátek prací

S manželkou jsme se shodli, že bychom chtěli něco spíše tmavšího a pohodového, protože v ložnici víceméně jen spíme + relaxujeme před spaním. Shodli jsme se na světlém dřevě, ze kterého už jsme měli z dřívějška skříňky a tmavě hnědé barvě závěsů a povlečení. Nová postel z masivu od kamaráda truhláře a k tomu hnědošedá výmalba.

Tak a jdeme na to od podlahy

Na podlaze bylo původně staré lino, které muselo nutně pryč. Shodou náhod zůstalo tchánovi několik metrů čtverečních plovoucí podlahy zrovna v odstínu, který se nám perfektně hodil, takže jsme jí s radostí využili. Podlahu jsem skládal sám a musím říct, že šla práce docela od ruky - přes počáteční obavy jsem měl za dvě odpoledne hotovo včetně lišt. Pokud máte z pokládání plovoucí podlahy obavy a jste aspoň trochu zruční, tak radím - jděte do toho. Pokládání podle návodu je docela jednoduché a rychle se do toho dostanete. Po položení podlahy přišla na řadu výmalba, která byla trochu oříšek tím, že jsme chtěli hnědošedou barvu a museli si ji sami namíchat- musím říct, že je něco takového dost velký boj, protože barva vypadá úplně jinak v mokrém a jinak v suchém stavu. Takže jsme vyzkoušeli metodou pokus omyl asi deset odstínů, pak vybrali jeden z nich a teprve namíchali větší množství pro samotnou výmalbu. Na zdi máme trubky od topení, které jsme se rozhodli zakrýt závěsem- proto je garnýž instalovaná přes celou stěnu. Chtělo to sice trochu jiné uchycení a navíc napojení 2 garnýží za sebe, protože se tak dlouhé nedají koupit, ale myslím, že to stálo za to a celou ložnici to hodně zútulnilo.

Reklama

Kvalitní postel je základ každé ložnice

Věděli jsme, že postel je opravdu důležitá a proto jsme si dali s výběrem opravdu záležet. Zvažovali jsme výrobu dřevěné masivní postele od našeho známého truhláře, ale nakonec jsme od ní především kvůli ceně upustili. Další alternativa pak byly levné dřevěné postele z masivu, případně i něco luxusnějšího vyráběného ve velkém. Nakonec jsme zvolili dřevěnou postel z eshopu it-nabytek, kvůli příznivým recenzím a poměrně nízké ceně. Zatím jsme spokojení a vypadá to, že s námi naše nová postel nějaký ten rok vydrží.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Richterovi (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama