Koupě pozemku

Autor: Ondrej (9 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
15. 9. 2023
0 komentářů
Koupě pozemku
Příspěvek stavebníka

Jak jsme pozemek našli

Jak jsme narazili na pozemek

Se ženou jsme už byli rozhodnuti, že dům stavět chceme. Už zbývalo "jenom" najít místo, porovnat si ceny a následně zajít do banky.

Pozemek jsme hledali poměrně dlouho, měli jsme pár horkých adeptů, ale každý pozemek měl nějaké mouchy - špatná dostupnost, horší vybavenost v okolí, chybějící přípojky, vysoká cena.....

O našem plánu, jsme dali vědět i známým, kdyby někdo o něčem věděl, nebo se doslechl o prodeji pozemku na dobrém místě. Rozhodili jsme tedy sítě mezi co největší počet lidí v lokalitě, kde jsme chtěli stavět.

Po měsících marného hledání a srovnávání se nám ozval náš známý, že sice je vedle něj pole, ale majitel zvažuje prodej a aktuálně tam chodí s geodetem a vyměřuje pozemek, který je vhodný pro výstavbu domu. Na nic jsme nečekali a jeli se na místo rovnou podívat. Lokalitu velice dobře známe, protože ve vedlejší ulici bydlí rodiče. Chvíli jsme se s majitelem bavili o možnostech a cenách pozemků a asi za půl hodiny jsme odjížděli s tím, že máme pozemek rezervovaný.

V tu chvíli nám už zbývalo obrátit se na banku, jestli nám požadovanou částku na pozemek půjčí. S hypotékou banka neměla problém a tak jsme volali majiteli pozemku, abychom si obchod potvrdili.

Po delším hledání nám tedy nakonec pomohla náhoda, a to, že jsme hledání nevzdali! :-)

Koupě pozemku
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Ondrej (9 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací