Projekt na dům a garáž + ohlášení stavby

Autor: Lukáš (8 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
31. 10. 2023
0 komentářů
Projekt na dům a garáž + ohlášení stavby
Příspěvek stavebníka

Projekt domu a ohlášení stavby

Malujeme malovánky

Pozemek by byl a co dál?

Kreslení, vymýšlení, hledání inspirace na internetu a Pinterestu... Bylo až zvláštní, jak jsme se na všem shodli.

Začali jsme si kreslením na papír. Co a kde chceme, na čem trváme a co můžeme měnit. Nejvíce jsem se zasekli na garáži, zda bude součástí baráku, nebo samostatná (vyhrála samostatná). Když už jsme si odsouhlasili, jak to zhruba bude, tak jsem na internetu našel stránku plánování zahrad a barák jsme si pro představu umístili na pozemek - bazén samozřejmě nesměl chybět :D.

Projektant

Následovalo kontaktování projektanta, zvolili jsme na doporučení známého a nemůžeme si stěžovat. Při cestě za ním, jsme měli trošku strach, jestli náš návrh není blbost. Naopak nám bylo řečeno, že je to jeden z jednodušších projektů a přesně o to nám šlo, žádný vymýšlení, jednoduchý, ale tak, aby nám to vyhovovalo.

Doladili se rozměry, nějaké příčky a projektant se dal přípravy projektu. Domluva byla, že do tří měsíců bude projekt hotov, my jsme na nic extra nespěchali, než bude projekt, bude potřeba připravit spousty jiných věcí. Po třech měsících jsme se znovu sešli a udělali ještě pár úprav, které jsme si vymysleli, hlavně umístění terasy. Zda se pak postaví u baráku nějaká samostatná, nebo se udělá součástí baráku. Vyhrála hliníková samostatná.

Hotovou projektovou dokumentaci jsme obdrželi ve čtyřech paré a také elektronicky v PDF.

Obíhání úřadů

Dále následovalo oblíbené obíhání úřadů. I přes nabídku kompletního vyřízení od projektanta, jsem se do tohoto pustil sám a jelikož s tímto nemám problém, tak jsem se na tuto část i přes spousty negativních zkušeností ostatních těšil.

Některá sdělení o existenci sítí jsem měli již z ohlášení stavby plotu a toto po nás znovu nechtěly. Kladné souhlasy s umístěním stavby od všech provozovatelů sítí přišly za pár dní. Nemáme žádného přímého souseda, okolo pozemku je pouze město, o problém míň :D.

Na správě majetku pouze koukli na to, jestli nestavíme nějakou ultra blbost, dali razítko s podpisem a za 5 minut jsem byl se souhlasem stavby a povolením napojení na komunikaci pryč. Pozemek je veden jako ,,ostatní plocha", tudíž jsme nemuseli řešit ani vyjmutí z půdního fondu. Na městě se ještě podala žádost o koordinované závazné stanovisko, jeho vydání trvalo cca 3 týdny.

Poté následovala cesta se všemi dokumenty na stavební úřad naší obce. Naštěstí jsem měl vše komplet a správně, takže jsem nemusel nic dodávat a neprotahovala se doba stavebního řízení. Zaplatili jsme správní poplatek a čekalo se.

Souhlas s ohlášením stavby nám přišel do měsíce. Takže čekání na ohlášení a kompletace všech možných vyjádření a souhlasů nám zabrala cca 2 měsíce, paráda. Snad to takto hladce půjde se vším dál :D

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Projekt
45 000 Kč
Celkem45 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama