Pozemek

Autor: Redakce (77 příspěvků)
Kategorie: Pozemek
28. 10. 2011
0 komentářů
Pozemek
Příspěvek stavebníka
S pribyvajicim vekem a stavu meho soucasneho bydleni (pronajem) jsem musel dospet k tomu, ze se musim postavit i v otazce bydleni na vlastni nohy. Zvlast po tom co jsem jiz jeden dum zrekonstruoval, ale nebydlim tam. A tak pri hledani pozemku v krasne lokalite Blanensko jsem narazil na maly pozemek o rozloze 328m ctverecnich. No krasne to moc nebylo.

Je to pozemek utopeny vuci interni obecni komunikaci a je nepravidelneho tvaru. Takze muzu zapomenout na klasicky a nejvice vhodny obdelnik stavby.

Sic na pozemku je jak HUP tak i NN a pripojeni k mistnimu vodovodu, co ale  bude problem tak jde o kanalizaci a vyreseni zakladove desky protoze dum bude napasovan na souseda severni stenou a dum souseda je cca o 2,5 m nize. K pozemku o velikosti 328 m jsem prikoupil na okraji pozemku jiz vybudovanou betonku garaz. Po pravde rict, bez te garaze bych to nekoupil, protoze by to bylo opravdu male a nevyhovujici pro jakekoliv vybudovani garazoveho stani nebo skladu.

Jinak pozemek ma velmi vhodnou orientaci vuci svetovym stranam. Severni zed k sousedovi, vychod a jih a zapad smerem do pozemku. Je lokalizovan uprostred obce a byvaly dum mel cislo popisne 11, takze jde o jeden z prvnich domu v obci. Obec lezi nedaleko mestysu kde je vsechno zazemi (obchody, doktori, skola, skolka, koupaliste, a ja nevim co - jo stavebniny) vcetne stavebniho uradu.

Reklama

Pozemecek ma svoji historii. Jedna dvojice manzelu jiz mela schvalene stavebni povoleni, vcetne nekolika projektu a uprav pred dokoncenim aniz by zacali. Nakonec se pouze zbourala predchozi stavba a byli ponechany torza puvodnich sklepu pro pripadne napojeni na jejich vyprojektovany dum. Pak ale ze stavby seslo a oni zakoupili jiz hotovy dum v mestysu.

Verim, ze jsem mel stesti najit tento pozemek a verim, ze se me tam podari postavit stavba zapadajici do kraje s prihlednutim k dnesnim trendum a dosazeni nizkoenergetickeho statutu B.

Takze pro hledajici nezoufejte a hledejte jeste trpeliveji. Myslim si ze i kdyz se mnohdy jiz vyzita stavba zboura a postavi nova je to stejny cyklus jako s lidmi a jejich zivoty. Dulezite na tom je ten pozemek ktery Vam zadne satelitni mestecko ci zasitovane rzchlokvasky bez zazemi nemohou nabidnout.

Reklama

Priste .....Projekt a jeho uskali.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama