Starosta odmítá povolit výkop v silnici z důvodu záruky povrchu

Autor: Mirek (1 příspěvek)
13. 10. 2020
3 komentáře
Starosta odmítá povolit výkop v silnici z důvodu záruky povrchu
Dotaz
Dobrý den, zdědili jsme malý dům ve středočeském kraji a rozhodli se jej rekonstruovat. Jedná se o starý dům v nové provedené ulici, kde se prováděla revitalizace inženýrských sítí.

Náš dům ale nebyl připojený na vodu ani kanalizaci, ale měl připravený antoníček na druhé straně ulice (bývalý majitel odmítal jakékoliv připojení).

Připojení k vodě a kanalizaci se nám podařilo díky tomu, že vodohospodářská firma připravila napojení na úrovni pozemku.

Máme ale nyní problém se připojit na elektřinu, protože antoníček je přes ulici a starosta nám oznámil, že nepovolí výkop, protože silnice je v záruce (a bude další 4 roky) a ČEZ odmítá napojení vzduchem (výstavba sloupu).

Nemáte někdo radu, co dělat v takové situaci?

Michal13. 10. 2020 13:48:56

Normálně protlak, ani ten plyn tomu nevadí - ale musí být v krajnici aby jej dokázali obnažit. U mě to dělal CEZ, středotlaký plynovod to míjelo asi o 30cm a byly to DVA protlaky (kabelová smyčka).

Jirka13. 10. 2020 7:50:29

Dobry den, toto si CEZ resi sam skrze externi projekcni/realizcni firmy. Vy si zazadate o pripojeni (pokud dum opravdu k el. pripojen neni) a celou projekcni i realizcni cast resi konkretni firma na objednavku CEZu, CEZ toto vse plati. Pokud neni v silnici plyn, tak to pujde udelat rizenym protlakem bez poruseni asfaltu. Pokud tam plyn je, plynari nedaji souhlas k protlaku. V intrevilanu obce se jiz el. sit buduje zasadne v zemi. Zaruka na novy povrch neplati v pripade havarie. Zkusit se domluvit se starostou, ze se nahlasi porucha na vode, ktera v silnici je a v ramci opraveni poruchy se povrch rozkopat musi a pri te prilezitosti udelat el. pripojku - ovsem toto neni oficialni zpusob a zalezi na starostovi jestli to posveti.

Marek12. 10. 2020 12:38:20

Dobry den,
existuju aj bezvykopove metody, ako sa dostat s inzinierskymi sietami popod cestu. To by na obci mohlo prejst. Mikrotunelovani, resp. protlak pod silnici. Skuste oslovit nejaku lokalnu firmu, ci je to vo Vasich podmienkach proveditelne.
M