Přejezd k pozemku

Autor: LouJay (1 příspěvek)
19. 4. 2018
1 komentář
Dotaz

Dobrý den,

prosím Vás tímto o radu a budu vděčný za vše. Pořídil jsem v jedné obci pozemek, před koupí jsem to probíral s p. starostou a říkal, že by měli dostat dotace na chodník, který by měl vézt podél a byl by zřízen rovnou i přejezd, říkal jsem si paráda. Jenže dotace ten rok obec nedostala a tak započal problém, říkal mi p. starosta, ať si udělám nějaký provizorní přejezd. Udělal jsem to tak, že jsem koupil 300 KG trubku, zasypal pískem a navezl kamenivo viz obrázky. Problém nastává v tom jak více vyztužit a přitom to nebetonovat, jelikož ten chodník je stále v plánu nejspíše na příští rok, ale rád bych už tam něco podnikl. Bylo by nejlepší, aby se počítalo třeba i se zátěží jako je třeba mix apod. Návrhů jsem měl několik např. beton. panely nebo nějaké fošny, ale rád bych vyslechl i rady od Vás. Mám zařízené povolení od Policie, KSÚS a Městského úřadu. Moc Vám děkuji.

Přílohy

IMG_0443.jpg
IMG_0441.jpg
IMG_4102.jpg

zero219. 4. 2018 18:32:59

Alespoň podle fotek se mi zdá, že by to chtělo ještě vylepšit.
Předně bych řekl, že by se měla udělat vrstva až na úroveň silnice, spíše trochu vyšší. Až tam něco pojede, tak to pořádně zhutní a neutrhne to konec krajnice. A kdyby se to udělalo pozvolnější, tj. delší nájezd od silnice, také by to nebylo špatné při najíždění na silnici, kdy se musí zastavit a dát přednost.
Kdyby se to udělalo z nějakých panelů či železničních pražců (kolmo na silnici, aby jejich půlka byla nad trubkou a zasypat nějakou jemnější frakcí), nebylo by to špatné. Železniční pražce stojí řádově 100 Kč, nejlepší jsou rovné, ne takové prohnuté a i když váží 250 kg, dá se s nimi pomocí válečků (např. z dřevěného kůlu z Hornbachu) celkem normálně posouvat. Sundavat z vozíku jdou také slušně, když se použije hydraulický zvedák na auto a několik cihel. Otáčí se přes krumpáč zapíchnutý do otvoru. Fošny nejsou podle mne dobré - nasávají vodu a jsou kluzké a navíc se mohou lámat a dělat třísky, co se zapíchnou do pneumatiky.
A ještě bych to udělal delší, tj. vjezd širší - větší auta mají větší poloměr zatáčení, stejně tak i normální osobní automobil s vlekem - tohle se řeší tak, že se nadjede to protisměru a pak se ostře zatočí.
S termíny na obci je nutno počítat spíše s delšími, letos budou volby a než se zase dají po nich dohromady je půlka roku a už se nikomu nic začínat nebude chtít.