Tip na dárek pro stavitele svépomocí

Autor: Vee (1 příspěvek)
29. 10. 2017
12 komentářů
Dotaz

Hezký den, všichni odvážní stavaři! Měla bych jedno oddechové téma do diskuze... V příštím roce můj muž bude stavět dům (slaměné balíky, dřevostavba) a já, žena neznalá, nevím si rady. Bude mít narozeniny, budou Vánoce...ráda bych mu dala něco praktického, co mu i udělá radost, co využije na stavbě. Je něco, bez čeho se chlap stavitel skutečně neobejde? Co vy byste si přáli dostat jako dárek? Díky předem moc za tipy.

Ivetak9530. 8. 2021 17:23:10

Ahoj, já mám také stavitele a dobrou zkušenost mám s obchodem https://www.uvex-safety.cz/cs/. Boty mají opravdu moc pohodlné a kvalitní. Dřív jsem řešila, že boty co jsem koupila jsem mohla po půl roce vyhodit. To se mi tady opravdu nikdy nestalo. Letos bych ráda zkusila i zimní pracovní bundy, které vypadají taky skvěle.

Majky & L.A.

Majky & L.A.24. 2. 2020 3:54:33

tomaspetrkarel: vrtačka vrtá a šroubovák šroubuje. Je to dokonce v kořeni slova. Tudíž jestli paní sháněla vrtačku a byla v prodejně, kde ji vrtačku nabídli, je to asi v pořádku. Pokud by chtěla šroubovák a nabídli by ji těstoviny s pestem asi bych odešel. Já jsem snílek a věřím, že spoustu lidí má ještě rozum, který se dá najít v hlavě. :) nic ve zlém

simi16323. 2. 2020 21:27:02

Tak mám též doma stavitele. A pokaždé mu vymyslím něco jiného. Ale se stavbou to nemá nic společného. Já se v těch přístrojích totiž nevyznám. Takže když nepomůže třeba nějaký pěkný zážitek, tak si koupím hezké prádélko, nedávno jsem nakupovala tady www.miorio.cz a muž je nejšťastnější. Myslím si, že ani není nutné kupovat něco velkého nebo drahého. Hlavně když to potěší. :-D

NikolaCZ5. 8. 2019 7:33:44

Já bych rozhodně zvolila nějaký neobvyklý dárek.. protože jestli je to opravdu stavitel a všichni to vědí, tak takové ty klasické dárky jako vrtačku a různé další nářadí musí dostávat pořád. Můj chlap si teď pořídil 3D tiskárnu a je z ní úplně nadšenej.. myslím, že to by mohl být ideální dárek pro kutila/stavitele. Tiskne na tom blbosti, ale i dost užitečných věcí do domácnosti a různé dárky, takže já jsem spokojená, když nad tím tráví čas. Myslím, že má přesně tenhle typ https://recenzezdarma.cz/original-prusa-i3-mk3-recenze/ tak se na to schválně mrkněte, protože za mě je to skvělý dárek.

Arny4. 4. 2019 9:48:02

Dárek pro stavitele je jednoduchý.. ocení jakékoliv nářadí a hlavně to co mu doma schází. Ale taková aku vrtačka je vždycky sázka na jistotu. Kamarádovi jsem taky sháněl nějaký dárek, ale nářadí jsem nakonec vzdal, protože doma má už uplně všechno. Koupil jsem mu nakonec tohle tričko https://www.trikator.cz/cs/t-na-otocku-panske-tricko což si myslím, že je ideální dárek pro všechny který nevědí co sehnat a potřebují něco rychle. Tričko vždycky udělá radost..

Tomaspetrkarel24. 3. 2019 13:28:04

Pozor na to, tady hodně záleží na typu :). Jde o to, jestli chce vrtat a případně do čeho a nebo třeba jen šroubovat. Takže pro nezasvěcené není úplně vhodné na slepo nakupovat. O jednotlivých typech více například zde: https://www.arecenze.cz/aku-vrtacky/#typ

MilanDrouba4. 4. 2018 7:51:53

Já jsem příteli koupila na narozeniny AKU vrtačku. Moc tomu nerozumím, ale v obchodě mi jejich poradili, prý jsou lepší než ty klasické, elektrické a ani nebyly o moc dražší. Tak ještě jsem si je raději doma trochu pogooglila a našla jsem pár recenzí, které mi jen potvrdily jeho rady. Pokud by ti pomohli, tak tady jsou: https://vas-pomocnik.cz/aku-vrtacky/. Já jsme brala tú Makitu HP457DWE. Každopádně přítel se jí řádně potěšil, takže předpokládám, že jsem vybrala správně :D

StandaS31. 3. 2018 12:30:50

Ahoj, asi už je pozdě, ale podle mě nic nezkazíš, když mu pořídíš pořádné a pevné boty. Snadno se může stát, že mu něco vyklouzne a spadne na nohu a v pevné obuvi se to zvládá o moc líp. Zkus když tak mrknout na - https://www.ardon.cz/ - tam si kupuju montérky a boty já a nikdy jsem neměl problém.

valek2. 11. 2017 14:00:16

Já bych asi uvítal měkký dárek - oblečení, sám nosím jen klasické tepláky a tričko nebo mikinu, takže nějaké parádní monterky bych uvítal, ale i ty hodinky jak píše Pavel nejsou špatný nápad

Pavel

Pavel30. 10. 2017 21:43:43

Já si přál svého času ponorný vibrátor do betonu. No, na dřevostavbu asi nepoužitelný. A pak hodinky na stavbu. Takové, které když se rozbijí, tak mě to mrzet nebude. Koupil jsem je na aliexpresu za 200 a nadělají služby hromada.

zero230. 10. 2017 19:17:02

Jsou dárky měkké a tvrdé...
Mezi měkké bych zařadil pracovní oblečení - to se vždy hodí, zvláště řekněme kompletní sada - jak pro slunné počasí (to chce světlé oblečení, aby to do člověka tolik nepálilo, ale zase aby na tom nebyly vidět všechny šmouhy), tak pro práci v dešti (tam zase jde o to, aby odvětrávalo, aby se v tom člověk nezpotil více než by zmokl). Je tu i pracovní obuv - pevná, aby neklouzala, aby chránila (třeba ochrana prstů na noze či aby měla pevnou podešev proti propíchnutí), zase ve více variantách (třeba slušivé žluté holínky třídy S3). Pak nezapomenout na čepici, rukavice, brýle, respirátory - tohle jsou věci za 30-50 Kč za kus a přitom se využijí. Není od věci i ochranná přilba, pořádná sluchátka (někde na eshopech mají o víkendech, kdy neobjednávají firmy, slevy).. Třeba takové triko ve stylu Pat & Mat by nemuselo být úplně špatné.
Pak jsou dárky tvrdé. Tam je to složitější. Každý má určitý názor na vlastnosti nářadí a trefit se nemusí být úplně jednoduché, zvláště když cena těch kvalitnějších je vyšší. To asi bych úplně neriskoval - buď to řešit poukazem typu "jeden akušroubovák dle vlastního výběru" (tu bych viděl spolu s pořádnou pilou (pokosovou a ponornou) jako základ pro dřevostavbu - hlavně aby měla velký kroutící moment a více baterií). Jako drobné dárky by šlo dát svinovací metr - více kusů, já ho pořád někde nechávám, pořádnou tužku.
Další možnost je dárek, který pro něho udělá někdo jiný ale vy to zařídíte - třeba pracovní stůl větších rozměrů (takový 3 x 1m, materiál do 2000 Kč plus menší svěrák 1000 Kč), prodlužovačka 50 m kabelu 3 x 2,5mm2 (materiál 1400 Kč, je sice těžší, ale vydrží i náročné spotřebiče) a podobně..
Možností je více. Já bych byl spíše pro více menších, tam se případně ztratí to, co se nebude moc líbit.

mirek30. 10. 2017 14:01:12

Dobrý den.
Když dřevostavba, tak určitě značkové tesařské kladivo a k tomu hřebíky, krabice 60, krabice 80, krabice 100, krabice 200.
No, JA bych se třeba radoval :-)) a protože máme dva kluky a bydlíme v domečku na vesnici, tak máme zrovna hřebíků pořád nedostatek :-))