Co je potřeba zařídit, než se kopne do země

Autor: Bořek stavitel (1 příspěvek)
26. 1. 2017
2 komentáře
Dotaz

Dobry večer,

Ve stavění jsme naprostí laici a hledáme informace kde se dá. Našla by se hodná duše, která by poradila, co vše je potřeba vyběhat než se kopne na základy? Máme pozemek - zahrada rodičů, kde jsme dohodnuti, že budeme stavět. Pozemek se od silnice svazuje mírně dolů a končí u velkého rybníka. Je tam pouze dáno, kde je zátopová oblast (i když voda se tam nevylila 4generace), takže u rybníka je půda spíše vlhčí, ale ne mokřadná. Při výstavbě silnice jsme si zařídili přípojky. Představa by byla nejlépe základovou desku svépomocí a barák si nechat postavit. Moc děkuji za rady

travas27. 1. 2017 14:40:26

Je toho hodně, asi začít na příslušném stavebním úřadě, kde získáte informace pro stavební povolení, stavební ohlášení, územní rozhodnutí a tím to začíná.

Pavel a Evča

Pavel a Evča26. 1. 2017 21:28:07

Zdravím,

hlavně to chce mít spoustu peněz:-)

Není to snadné říct bez znalosti situace.

Nejlepší je začít podáním žádosti o územně plánovací informaci, tam vám odpoví, co se mlže a nemže stavět.

Dále kouknout do ÚP obce.

pak řešit projekt, vyjádření orgánů a správců TI, no potom územní rozhodnutí/souhlas, a pak ohlášení/ stavební povolení.

Pokud tápete, tak se obraťte na někoho koho znáte a kdo v tom umí chodit, komu mžete věřit. kdyžtak dejte obec, parcelu a lze jednoduše zjistit, co tam lze dělat.