Gentleman agreement neexistuje

Autor: PLES (4 příspěvky)
15. 10. 2016
3 komentáře
Dotaz

Zdravim vsechny maly, kratky pribeh jelikoz uz nevim kde si postezovat a dnes problem vyresit nebo doresit.

Tak jako spousta jinych stavebniku kteri stavi svepomoci nemam moc casu a vetsinu jsem v praci makam a vsechno vrazim do vysneneho domu.

Pred rokem me znami doporucil znameho na omitky a podlahy, tenkrat jsem nevedel, ze jedna o firmu a clovek byl pro me borec co si jede svoje fusky. S praci jsem byl spokojeny, zalohu a doplatek radne zaplatil. Vse bylo v poradku az do doby kdy se zacali ukazovat nesrovnalosti ve fakturaci, ktere se rozchazeli s planovanym rozpoctem, napriklad u podlah (Polystyren) jsem zjistil preplatek vice ne 17000kc, a taky jsme spolecne se stavebnim dozorem objevili nesrovnalosti v rozpoctech za omitky, jiz v te dobe kdy jsem jeste nemel hotove podlahy jsem prekrocil rozpocet o 30%. Po vyliti anhydridu jsem zacal reklamovat stavebni prace, opravy faktur, zadal jsem o vypracovani pisemne dohody etc. Nakonec jsme se osobne setkali a domluvili na doplatku. Mezi tim jsem dostal spoustu urazlivych mailu, ktere, se bohuzel dotkly a dotykaji me rodiny a blizkych. Z me strany vznikla nechut se stim to clovekem rovnat do doby kdy neuvede vsechny veci napravou miru, to situaci jeste vyhrotilo, zacalo vyhrozovani na stavebni urad, ze jezdim v takovem aute, a spoustu jinych svinaren. Po posledni zadosti o dokonceni dila az do uklidu stavebniho odpadu, oprav danovych dokumentu a navraceni a nebo alespon uznani preplatku prisel sok, pan mi poslal fakturu z minuleho roku za omitky a prace s tvrzenim ze nasel fakturu v neodeslane poste ze ji zapomel poslat a ze nevi a nepamatuje si kdy jsem mu ctvrt milionu zaplatil a predal a pokud ano tak at mu poslu ja kopii prijmovych dokladu. Pred rokem jsme si po ukonceni podali ruku a vsechno jsem mu radne zaplatil, cast napriklad zaloha byla poslana na jeho ucet ktery me poslal. Jsem rad ze jsem si ponechal veskerou e-mailovou komunikace ktera se tykala jeho tvrzeni ze jsem mu skutecne zaplatil a za co. A aby to nebylo malo borec poslal posledni fakturu na epohledavky i stim ze ja jsem mu jiz polovinu uhradil a postupne splacim ikdyz faktura ma chybu a neni platna. Mezi tim se doprosujeme uklidu na stavenisti a chystame se na reklamace.

Nekdo se me mozna bude smat, ano je to moje chyba samozrejme ale ja jsem stara skola resim veci podanim ruky a pohledem do oci, jsme rad ze to prislo ted a uvedomil jsem si ze stavet svepomoci je to nejlepsi co muze byt. Neverim nikomu a pokracujeme sami, je to zdlouhavy ale stoji to zato.

Prejeme vsem uspesny dostav!

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama