Jaký plot?

Autor: mobilms (1 příspěvek)
Kategorie: Oplocení pozemku
11. 1. 2016
6 komentářů
Dotaz

Dobrý den,

chtěl bych se Vás optat na Váš názor ohledně nejvhodnějšího plotu k naší zahradě.

Koupili jsme baráček, který budeme muset kompletně zrekonstruovat a po dobu rekonstrukce, chceme alespoň v plné míře využívat zahradu k rekreaci atd..

Jelikož se jedná ale o objekt postavený vedle bytovek, je dost na očích. Máte nějaké návrhy na zakrytí zahrady pro větší soukromí? Je mi jasné, že z bytovek bude vidět do zahrady i když tam udělám 4m plot (s tím tak nějak počítáme) Ale jde nám hlavně o to, že terén zahrady je cca metr pod okolním a nechceme aby bylo do zahrady vidět při pouhém procházení kolem pozemku.

Jako možná varianta nás napadá ztracené bednění do výšky cca 50-60cm a na to standardní 2m plot z pletiva překrytý krycí fólií..Zároveň vysázení Thují. Tím dosáhnem výšky 2,5m, která by měla být dostačujicí.

Napadá Vás někoho nějaká jiná možnost krytí pozemku? Pokud možno ekonomicky nižšího charakteru? Předpokládám, že Thuje nám do cca 3m vyrostou cca za 7-8let. Jedná se tedy o přechodnou dobu:-))

Ještě poznatek - délka plotu je 40m

Předem děkuji za Vaše nápady.

Přílohy

bark2.jpg

PavelKal21. 7. 2016 7:41:50

Osobně se mi osvědčila kombinace klasických kovových sloupků s oplastovaným pletivem. Co se týče nahlížení do zahrady, volil jsem polopropustnou plastovou tkaninu tmavě zelené barvy. Dají se koupit s různými propustnostmi takže i s různou mírou toho, jak vám bude vidět do vaší zahrady :-)

mat1120. 6. 2016 10:02:03

živý plot je dobrá volba,jen si tam nedávete thuje, to pak u vás bude vypadat jako na hřibotově, je spousta krásných rostlin vhodných na živé ploty, stačí jen trochu fantazie ;-)

Miira

Miira20. 6. 2016 9:02:37

Osobně bych asi volil živý plot, ten zakryje zahradu a je takový nenásilný. Popřípadě jsem sám při stavbě přemýšlel o plotu, jaký dělá firma Inoutic, je to z pevných prken, není přes to vidět a mělo by to hodně vydržet. Dělají ta prkna ze směsi dřeva a plastu, proto to vydrží tolik. K vidění je to na jejich webu: http://www.inoutic.cz/plotove-systemy
My jsme ale nakonec zvolili ten živý plot.

Řemeslík199213. 1. 2016 0:21:33

Dobrý den

Ideální řešení by mi přišlo plot s podhrabovými deskami.

Byla by náhoda kdyby jste byl ze středočeského kraje.Rád bych vám ho udělal

Je to finančě na 40 m o 25% levnější,+ méně práce

Gregora12. 1. 2016 13:28:12

také si budeme pořizovat plot a také váhám, snad se tu najdou dobré tipy

ing. arch. Martin Veber

ing. arch. Martin Veber11. 1. 2016 20:33:45

Zeravy a Zeravce se za poměrně slušné peníze dají pořídit již vzrostlé, do parkových úprav navrhuji většinou dvoumetrové, aby dělaly radost hned od výsadby. Když víte, kde nakupovat, je jejich cena pod 1000 Kč, svůj kontakt Vám s dovolením neuvedu, ale zde máte odkaz na server s opravdu širokým sortimentem: http://www.havlis.cz/karta.php?kytkaid=2433