Sklep mimo dům

Autor: Lukas Simak (1 příspěvek)
Kategorie: Podsklepení domu
4. 9. 2014
1 komentář
Dotaz

Dobrý den,

s přítelkyní půjdeme do svého prvního bydlení, naší první volbou bude mobilní domek a časem snad i zděný domeček. Byl by tu někdo tak hodný a napsal by mi názor na můj plán stavby sklepa mimo dům? Myslíte si, že je reálné srovnat strop s terénem tak, aby nad celým sklepem mohla být jakási veranda a dalo se po stropě chodit? Veranda by v podstatě byla tvořena nosnými trámi, které by zřejmě tvořily i část obdodové zdi sklepa, a stříškou - nic složitého. Nevěděl byste jak na to, z jakých materiálů a kolik by to mohlo stát?? Kdybyste mi napsali Váš názor, bylo by to úžasný. Nejsem vyučen v tomto oboru a nemám se stavbou čehokoliv žádné zkušenosti.

Pavel

Pavel5. 9. 2014 6:27:32

Zdravim. Mozne je v podstate vse. Ten popis je dost vseobecny. Pokud mate svazity pozemek, tak to vyjde levneji nez stavet na rovine. Zalezi taky od velikosti sklepa, jak jej chcete mit vybaveny a kdo ho bude stavet (vy/firma?). Od toho se bude odvijet izolace a dalsi detaily.
Abych udelal taky selfpromo webu. Dejte si do zdejsiho vyhledavani slovo "sklep" a myslim, ze najdete odpovidajici clanky. Zde je ukazka volne stojateho sklipku. http://www.stavbadomusvepomoci.cz/hruba-stavba/item/2048-sklep.html


PS: U mobilheimu si dejte pozor, aby byl urcen i k zimnimu bydleni. JInak tam bud zmrznete nebo protopite majlant.