Věnec, Spiroll - jak zašalovat?

Autor: Petra (31 příspěvků)
Kategorie: Hrubá stavba
3. 5. 2014
13 komentářů
Dotaz

Ahoj stavebníci,

řešíme otázku čím a jak zašalovat věnec.. stavíme z Heluz Plus 36,5 broušená na lepidlo, zateplovat budeme cca 150 mm, na stropě panely Spiroll (250 mm), dvoupodlažní dům. Panely budou uloženy na betonovou mazaninu minimálně 50 mm. Překlady nad okny máme 4 ks + 70 mm polystyrenu za prvním překladem z venkovní strany. Panely budou loženy 150 mm na betonové mazanině (někde méně - v případě bočních stěn).

Nabízejí se možnosti:

1. použít věncovky o výšce 289 mm na co největší vrstvu tepelně izolační malty z vnitřní strany zašalovat - vytvořit požadovanou vrstvu betonové mazaniny - po položení panelů dobetonovat věnec - tímto způsobem by zbylo 135 mm na věnec. Výška by vzhledem výšce panelu 250 mm a výšce věncovky 289 (z toho 50 mm na mazaninu) úplně neseděla, to by se muselo vyrovnat při založení dalšího patra.. Ale nebude zde nikde vložen polystyren, trošku by asi pomohlo vysypat věncovky drceným polystyrenem..? nevznikne zde tepelný most?

2. místo věncovek použít na zašalování z venkovní strany polystyren (80 mm - bude to držet?).. zbytek shodně. V tomto případě zase nebude polystyren ve věnci nad tím co už je v překladu.. nevznikne zde tepelný most?

Co je menší zlo? Co je lepší řešení, nebo je nějaké jiné vhodnější??

V projektu máme klasické řešení věncovka, 100 mm polystyrenu - ale na šíři zdiva 440 a my jsme se nakonec rozhodli pro 365 a zateplit.. takže nám tam teď chybí centimetry.. respektive by nám už nezbylo na věnec...

Děkuji za rady.

Petra

Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama