Pokládka zatravňovací dlažby svépomocí

Autor: Jana Kouřilová (94 příspěvků)
14. 3. 2019
0 komentářů
Pokládka zatravňovací dlažby svépomocí
Redakční článek
Chystáte se vybudovat příjezdovou cestu nebo chodník kolem svého domku? Přemýšlíte nad jednoduchým řešením, které zvládnete sami a poslouží vám spoustu let? Vysoce odolná zatravňovací dlažba ECORASTER z nerozbitného plastu skvěle zpevňuje půdu a snese vysokou zátěž. Díky systému vytvoříte nejen funkční zatravněnou a především pojízdnou plochu, kterou hravě složí každý zručný svépomocník.

Plastová dlažba předčí beton ve všech směrech

Když se řekne zatravňovací dlažba, člověku se vybaví betonové dlaždice s otvory, kterými prorůstá tráva. S betonem však ECORASTER nemá nic společného. Velmi jednoduchý systém tvoří plastové dlaždice, které mají oproti betonu spoustu výhod. Mnohostranné využití nám umožňuje u rodinného domku vytvořit zatravněnou plochu pro chodník nebo příjezdovou cestu bez kaluží nebo vyjetých stop. {{gallery|rightThird/}} Beton je už dávno přežitým materiálem. Zadržuje vláhu a ochuzuje trávu o cenné živiny. V létě se navíc rozpaluje, voda se z půdy rychle odpaří a místo trávníku zbyde jen poušť. To se u plastové dlažby stát nemůže. Vláha se naopak drží v zemině a v létě pomáhá ochlazovat okolí domu. A kdo netouží po zeleném dvorku, může síť vyplnit třeba kačírkem nebo do části zasadit betonové bloky.

Upravíme plochu vrstvou struskoviny nebo kameny větší frakce o síle asi třiceti centimetrů a zhutníme. Poté klademe plastovou mříž, jejíž díly se k sobě připevňují zacvaknutím zámků
Pokládka zatravňovací dlažby svépomocí
Reklama

Spoustu zákazníků se před koupí ptá, zda v některých případech není nutné dbát vyšší opatrnosti, třeba při odklízení sněhu. Můžeme být zcela bez obav, protože běžná údržba dvorku dlaždicím vůbec neublíží. Radlice sněžného pluhu pouze kloužou po povrchu plastové mříže a nijak ji nepoškodí.

ECORASTER myslí ekonomicky i ekologicky

Na trhu je několik druhů dlaždic ECORASTER rozdílné síly nebo barevného provedení pro různá využití. K výstavbě příjezdové cesty nebo chodníku u rodinného domku se nejvíce hodí dlaždice o výšce 40 milimetrů. Cena u tohoto produktu pak vychází na 432 Kč / m2. Betonové bloky na první pohled vychází levněji. Při srovnání ale musíme vzít v potaz, že nekupujeme dlažbu, kvůli které je potřeba na základě stavebního povolení vybetonovat obrubník, pokládka plastových dlaždic je rychlejší, jednodušší a v neposlední řadě ji každý zvládne udělat svépomocí. Stačí si jen změřit plochu a komponenty objednat v eshopu dodavatelské firmy. Zpevňovací systém ECORASTER se vyrábí v Německu z recyklovaného plastu a nezatěžuje životní prostředí. Materiál odolává UV záření, a tak ani na přímém slunci nevydává žádný zápach a nehrozí mu rozpadnutí. Jeho důmyslné tvarování také zajišťuje, že se ani při vyšších teplotách neohýbá a nezvedá. Výhradní dovozce firma DOVA proto zaručuje kvalitu produktu po úctyhodných dvacet let.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jana Kouřilová
Jana Kouřilová (94 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama