Dlažba v zahradě

Autor: KB-BLOK (6 příspěvků)
27. 6. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
V každé zahradě jsou místa, která je třeba zpevnit, ať už jsou to chodníčky mezi záhony, posezení pod pergolou, nebo větší plochy jako automobilová stání, parkoviště a dvorky. Ideálním materiálem pro realizaci svépomocí je betonová dlažba, která perfektně odvádí vodu a je odolná vůči nepříznivým vlivům počasí. 

Na rozdíl od dlažby na veřejných komunikacích, kde je mnohdy požadována nízká cena materiálu a používá se zejména klasická zámková dlažba v šedém (přírodním) provedení, od zahradní dlažby vyžadujeme nejen odolnost a funkčnost, ale rovněž pěkný vzhled korespondující s celkovým pojetím architektury v zahradě.

Dlažba v zahradě

Kompletní seznam prvků, včetně ukázek realizací, doporučených skladeb a přesných postupů pokládek najdete zde >> Nejen že můžete vybírat z různých tvarů, ale prvky můžeme i kombinovat, k čemuž slouží tzv. skladebné dlažby, např. Univyšehrad a velkoformátová dlažba Unihradčany. Vyrábí se v mnoha odstínech, včetně elegantně vypadajících multicolorů, vyráběných smícháním různých barev.

Reklama
Dlažba v zahradě

Plánujete-li na Vašem pozemku plochy, kde budou parkovat auta, žádoucí je dlažba výšky 80 mm a vhodně zvolit podloží. Vybírat opět můžete z různých tvarů, od klasické zámkové dlažby (Unikost), přes dlažbu obdélníkového tvaru (Uniholand) až po dlažbu skladebnou (Univyšehrad).  Některé typy dlažeb se navíc vyrábějí v povrchové úpravě GRIND, což je povrchová úprava vzniklá omíláním prvků, hrany mají nepravidelný tvar a působí velmi přirozeně. 

Pokud byste chtěli poradit s výběrem správné dlažby právě pro Váš pozemek, případně navrhnout ideální podloží, ochotně Vám rádi poradí obchodní zástupci, techničtí poradci a prodejci KB-BLOK.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
KB-BLOK (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama