Skvělý tip pro letní relax: Vybudujte si na zahradě koupaliště

Autor: Hawaj.cz (3 příspěvky)
18. 1. 2017
0 komentářů
Skvělý tip pro letní relax: Vybudujte si na zahradě koupaliště
Příspěvek stavebníka
Patříte mezi šikuly a kutily, kteří si staví dům sami a nenechají si vše udělat od nějaké firmy, ale potřebují si vše fortelně odpracovat? Když máte téměř všechno hotovo, stojí za to zamyslet se nad tím, jak váš příbytek ještě vhodně vyšperkovat. Třešinkou na dortu může být například bazén, který se dá umístit na zahradu nebo terasu.

Rozmyslete si svoje požadavky 

Ještě než koupíte bazén, zkuste popřemýšlet o tom, co od bazénu vlastně čekáváte. Kdo, kdy a jak často ho bude užívat. Zda ho chcete mít celé léto, nebo jen chvíli, jak velký by měl být. Bude-li jenom pro děti, nebo i pro dospělé. Odpovědi na všechny tyto otázky vás navedou k tomu, o jakém bazénu byste měli uvažovat. Když se pak podíváte na Hawaj.cz, kde je opravdu široká nabídka bazénů, už budete mít jasněji v tom, co přesně hledáte. Je třeba zdůraznit, že bazén je dlouhodobou investicí, nikoli věcí na jednu sezónu, a proto je třeba výběr neuspěchat.

Nadzemní bazény jako levná a praktická varianta

Co se dá v bazénu dělat? V těch větších můžete i plavat, jinak jsou skvělým prostorem pro dětské radovánky, můžete v nich ale i uspořádat netradiční letní party, nebo v nich sportovat, třeba hrát pólo. S různými doplňky jako třeba protiproud se bazén promění i v posilovnu. Nejlevnější a nejrozšířenější variantou jsou nadzemní bazény. Umožňují přesun, například každý rok si ho můžete postavit, kde potřebujete a opět složit.

Bez filtrace se neobejdete 

Jak by měl být bazén vybaven? Samozřejmostí musí být podložka pod něj, dále schůdky, krycí plachta, jež zabrání průniku nečistot do vody ve chvíli, kdy se v něm nikdo nekoupe. Velmi důležitá je ale kvalitní filtrace. Podstatná je lehká, ale přitom masivní a odolná konstrukce, která umožní snadnou montáž i demontáž. Vypouštěcí ventil by měl být praktický, aby umožnil snadné vypuštění celého objemu vody.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Hawaj.cz (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama