Pozemek, stavba vrat

Autor: Miloslav (43 příspěvků)
Kategorie: Oplocení pozemku
12. 1. 2009
0 komentářů
Pozemek, stavba vrat
Příspěvek stavebníka
1.6.2006 - Parcelu jsem měl od rodičů skoro zadarmo. Neměla ovšem svůj přístup. Díky skvělým sousedům, jsem tento problém vyřešil.

Jak jsem již psal v prvním příspěvku, jeden z důvodů, proč jsem se rozhodl stavět byl, že stavební parcelu mám prakticky zadarmo (jedná se o zahradu mých rodičů).

Zahrada ale neměla svůj přístup k veřejné komunikaci. Naštěstí díky skvělým sousedům, kteří mi prodali cca 25m2 ze své zahrady, které nepotřebovali, jsem tento problém vyřešil.

Tím také začalo první papírování: Pro převod pozemku jsem zvolil geodetickou kancelář v Táboře, se kterou mělo několik mých známých zkušenosti. Vyřídili vše, včetně zapsání do katastru, takže jediné, co jsem musel udělat bylo, dostavit se se sousedkou (majitelkou pozemku) podepsat smlouvu a následně ji nechat ověřit u notáře. Poplatek za služby notáře byl 7.200 Kč (bez faktury) plus 5.000 Kč sousedce (odhadní cena byla 1.500 Kč, ale ten kousek země měl pro mne cenu zlata  ). Později jsem zjistil, že banka bude chtít k uzavření hypotéky skutečnost, že je pozemek na kterém budu stavě v mém vlastnictví, takže se celý kolotoč opakoval ještě jednou. Otec mi "ukrojil ze zahrady 400m. Poplatek tomu samému geodetovi byl tentokrát 6.500 Kč. Jelikož pozemek je ze všech stran oplocený, zbýval mi pouze vjezd a cca 5m plotu, abych oddělil sousedčin pozemek.

Reklama

Plot jsem zhotovil sám: betonová podezdívka (nacpal jsem tam kamene co se vešlo) 70cm pod zem železná trubka pletivo a vázací srát.

Dělal jsem to zhruba 4 dny. Materiál mne vyšel asi na 800,- Kč (500 Kč cement, písek jsem nějaký měl, železná trubka 300 kč a barva mi zbyla z vrat). Vrata jsem si rovněž udělal sám z jeklu 3,5x6,5, vypletené pletivem. Jsou to prozatimní vrata, protože nemá cenu aby mi pěkná vrata vyvalil kamion, až bude couvat na pozemek. Strávil jsem s nimi jeden víkend a celkové náklady byly 1.500 kč (850 Kč za jekl, 150 Kč barva 250 Kč za válcovaný drát a 250 Kč za panty. Pletivo jsem použil z původního plotu).

Pozemek, stavba vrat
Reklama

Vím, že nejsou nic moc, ale jak už jsem psal – aby je vyvrátil kamion to stačí

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloslav
Miloslav (43 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama