Montáž boxů pro předokenní žaluzie a rolety

Autor: ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
25. 2. 2017
0 komentářů
Příspěvek stavebníka
V tomto díle montujeme schránky pro předokenní žaluzie, které jsme vybírali v minulém videu. Ukážeme si způsoby kotvení schránky na zdivo a skladbu izolace za schránkou v případě předsazené montáže oken. Také prozradíme celkové náklady i dobu realizace od objednávky až po namontování.

minulém díle jsme vybírali schránky pro předokenní žaluzie. Nyní se budeme věnovat tomu, jak probíhá kotvení samotných boxů. Instalací mě opět provedl Lukáš Schmied ze společnosti SM Produkt, která boxy vyrábí.

Kotvení boxů

Do horní části rámu okna se namontuje profil, který je povrchově upraven do stejné barvy a na něj posadí SM box. Kotví se pomocí podložek a šroubů do věnce. Vyvrtá se otvor 6,5 mm dále se pozinkovaná kotva připevní seshora pomocí šroubů a připevní se na podložku. Kabely se dávají ze strany bočnice, kdy se pro něj desítkovým vrtákem předvrtá otvorl. Délka vloženého kabelu musí dosáhnout minimálně do poloviny šířky purenitového boxu, aby k němu šla připojit žaluzie. Otvor, kterým byl kabel do boxu prostrčen můžete ošetřit tmelem.

Montáž boxů pro předokenní žaluzie a rolety
Reklama

Do vzniklého prostoru mezi zadní stěnou SM boxu a obvodovou zdí domu lze vložit izolace, v našem případě jsme použili izolaci z fonolitické pěny s označením Kooltherm K5, kterou jsme zakoupili ve Stavebninách DEK.

Francouzská a klasická okna

Paket žaluzie se liší dle výšky okna. Když máme okno vysoké kolem 150 cm, paket bude měřit zhruba 25 cm. V případě francouzského okna, kdy je výška kolem 2,5 až 3 metrů, paket narůstá a bude o 2-3 cm větší. V případě kombinace velkého a malého okna je kastlík v jedné délce a je průchozí. Žaluzie se nakotví pro jedno i pro druhé okno, boční vedení je také zvlášť.

Montáž boxů pro předokenní žaluzie a rolety
Reklama

Montáž svépomocí

Otázka, která nesmí chybět: Lze boxy montovat svépomocí? Lukáš mi prozradil, že mají i takové zákazníky, kteří si zvládnou namontovat žaluzie sami. Nicméně  doporučuje všem zájemcům využít profesionální montáž z praktického důvodu. Záruka na celou montáž včetně výrobku je pak 5 let. V případě montáže svépomocí je záruka standardně 2 roky.

Montáž boxů pro předokenní žaluzie a rolety

Kolik jsme zaplatili?

Od společnosti SM Produkt jsme celkem objednali 19 purenitových boxů pro předokenní žaluzie za částku 55 tisíc korun společně s bočním vedením v hodnotě 28 tisíc korun. Montáž boxů a vodících lišt na stavbě trvala jeden den a od první návštěvy ve společnosti SM Produkt jsme výběr, objednávku i výrobu s montáží zvládli za necelé dva týdny.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
ŽIVĚ 1
ŽIVĚ 1 (132 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama