Stavba povolena a skrývka ornice

Autor: A+K (11 příspěvků)
25. 7. 2017
0 komentářů
Stavba povolena a skrývka ornice
Příspěvek stavebníka
Po sedmi měsících to konečně nastalo i u nás - skončil kolotoč papírování a začal kolotoč objednávání, domlouvání, zařizování a přemýšlení. Najednou zjistíte, že se vám zdá o základových pasech, značkovacích sprejích a montérkách.

Paní ze stavebního úřadu byla moc hodná a informovala nás, že naše stavební povolení vejde v právní platnost 18.7.2017, kdy ona bohužel bude na dovolené. Nicméně ten den si máme zajít za kolegou a ten nám vše předá. Já v ten moment ovšem myslela jen na to datum a okamžitě jsem volala bagristům, že skrývka ornice bude hned 18.7. Následně telefonát geodetům, že 19.7. zaměření domu. Není problém, vše v pořádku. Takže jsem kontaktovala i projektanta, který to k nám má opravdu daleko a těšili jsme se na ten slavný den. Myslím, že většina stavebníků už přišla na to, že mít plán je záslužná věc, nicméně jedinou jistotou je, že nikdy nepůjde nic podle plánu. :) V pondělí, den před slavnostním výkopem, mi přišel email od paní z kanceláře geodetů. Paní ztratila mé telefonní číslo (napsané o pár emailů níže) a ve středu bohužel nemůžou. Takže buď v úterý nebo v pátek. Rychle přemýšlím, jestli to v úterý všechno zvládneme a říkám, že teda v úterý, ale musí to být až po druhé hodině odpoledne. "To už se asi šéfovi chtít nebude, ale vždyť není kam spěchat, to můžeme udělat v pátek ne?" Samozřejmě rozumím tomu, že slečna kam spěchat nemá, nicméně nás tlačí vidina toho, že budeme bydlet v rodinném domě na vesnici a ne na cikánském sídlišti. Říkám jí tedy, že my tedy celkem spěcháme a poprosila jsem jí, aby mi potvrdila, jestli je druhá hodina ok. "Já vám do tří zavolám, ju?" Opět červený hadr pro býka. "Nene, zavolejte prosím nejpozději ve 12, potřebuju za vás případně sehnat náhradu." No nakonec volala hned za minutu, že teda druhá hodina platí a mohli jsme se těšit dál. Vyrazili jsme odpoledne na pozemek, kde jsme pomocí kót v situačním výkresu vytyčili zhruba oblast pro skrávku ornice. Na rohy jsme použili zahradní kolíky, které se v OBI prodávají za 27 korun po 10 kusech. Vypadali sice dost tence, ale ukázalo se, že i na našem kamenitém pozemku funkci splnily. Rohy jsme spojili značkovacím sprejem. Bohužel 500ml vydrželo tak tak na vytyčení a částečně opravení extrémně křivých čar, takže cca 120 metrů. Shlédli jsme své veledílo, konstatovali "že je to křivý jako prase", ale říkali jsme si, že to bagr stejně srovná a přidá na každé straně. Nastalo úterý, skoro jsme nemohli dospat, vyzvedli jsme dokumentaci, nakoupili pár drobností a vyrazili na pozemek. Bagristi byli objednáni na 11-12, abychom stihli skrývku před příjezdem geodetů. V půl jedenácté telefonát, a opravdu jsem ocenila, že volali, protože ani to není samozřejmostí u některých lidí. Bohužel bagrista se zpozdil v nemocnici, zpozdí se, vypadá to na druhou.  Jak jsem psala výše, plán je jedna věc, realita úplně jiná. :) Takže geodeti byli přeloženi na čtvrtek, bagr nakonec přijel po půl třetí a pán velmi obratně udělal skrývku. Celá akce trvala hodinku a půl. Upozornil nás na to, že je v určitých místech skála, což by nám mohlo komplikovat výkop pasů. Naštěstí mají k dispozici picker na rozbíjení skal, tak uvidíme v pátek, jak to bude vypadat. Ale o tom zase příště. :)

Náklady

Název položkyCena
Značkovací sprej
130 Kč
Kolíky na značení rohů
27 Kč
Traktopabg 1,5h + dojezd
1 600 Kč
Celkem1 757 Kč

Galerie

Stavba povolena a skrývka orniceStavba povolena a skrývka orniceStavba povolena a skrývka orniceStavba povolena a skrývka ornice
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací