Zemní práce, základy a patky

Zemní práce, základy a patky
Příspěvek stavebníka
V minulém článku jsem popisoval, co nás vedlo ke stavbě domečku a jak probíhaly přípravy před samotným zahájením... Je to jen pár týdnů a za tu chvilku se udělalo tolik práce, že pokud má člověk trochu fantazie, tak si dům na hotových patkách dokáže s radostí představit.

Vezmu to ale od začátku pěkně popořadě.

V období květen až červen proběhlo (s velkou pomocí několika kamarádů a rodiny) - skrývka ornice a úprava nájezdu na pozemek - pár hodin pro bagristu - vyměření základů - pásmo + vápno = hotovo - bagrování základů - betonování základů - Do 5ti pásů o šířce cca 50 cm a délce 8 m přišlo 10 m3 betonu C20 + 16 tun lomového kamene (přemístěno v 8mi lidech během 2 hodin :)).

Na dno pro zpevnění kari síť a zemnící pásek do 3 pásů. Dále v místech, kde budou budoucí patky se od spodku základu vytáhla betonářská ocel pr. 12mm - vždy 2 ks do každé patky. Do základu blízko tech. místnosti se zalila chránička na el. kabel, abychom si ulehčili práci s výkopem - vyrovnání terénu mezi patkami (16 tater hlíny) - čištění základů v místě budoucích patek - vyměření výšek patek - přivaření oceli na výztuž (pro budoucí ukotvení trámů) - vyměření a založení patek ze ztraceného bednění 50x40x25 - 2ks na výšku - vylití patek a pravidelné kropení betonu.

Reklama

Nyní srovnáváme terén mezi patkami a děláme výkopy pro vodu a kanalizaci do domu. Brzy už přijde řada na dřevo... Na to už se všichni těší.

Náklady

Název položkyCena
Beton
25 000 Kč
Ztacené bednění
3 000 Kč
Ocelová výztuž+zem. pásek
5 000 Kč
Kamení
14 000 Kč
Zemní práce
20 000 Kč
Celkem67 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jenda a Terezka
Jenda a Terezka (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací