Výkopové a zemní práce

Autor: Luděk a Hana (3 příspěvky)
27. 3. 2014
1 komentář
Výkopové a zemní práce
Příspěvek stavebníka
Jak jsem již psal v minulém článku o vlastnictví krásného pozemku a budoucího bydlení, tak se nám toto opět stává pomalu skutečností. V červenci 2012 jsem si s manželkou vybral projekt na dům, a jelikož nemáme tolik času, tak jsem veškerou úředničinu nechal na odborné společnosti.

Vzhledem k tomu, že na daném pozemku nebyly žádné IS, tak se vše muselo vyběhávat a na vše muselo být stavební povolení. Kámen největšího úrazu byla příjezdová cesta k pozemku, která sice byla v obci, ale majitelem byl stát. Vyřizování patřičných povolení na cestu zabralo asi 9 měsíců.

Vzhledem k tomu, že u pozemku není jak kanalizace, tak voda, tak jsem si nechal udělat vrtanou studnu, která bude zásobovat budoucí dům. Na studnu jsem musel mít také stavební povolení a dále stavební povolení na čistírnu odpadních vod.

No zkrátka veškerá povolení trvala necelé dva roky. Za tu dobu jsem stačil 3 x vycestovat do zahraničí na dovolenou s manželkou, uspořádat svatbu a dokonce manželka otěhotněla a porodila krásnou holčičku, která v době doručení stavebního povolení měla tři měsíce :-). Po doručení povolení ihned začal kolotoč ohledně stavby. Vzhledem k místu a nedostatku času, jsem si vybral stavební firmu, která mi bude provádět Hrubou stavbu.

Reklama

Práce mohla začít skrývkou ornice, což byl teda mazec, jelikož jsem si nemyslel, že pozemek je tak svažitý. Po zaměření, přišel opět na řadu bagr, který hloubil základové pásy do hloubky 1200 mm po všech stranách. Tímto bylo asi hotovo a byla provedena příprava na další práce. Zhotovení základové desky napíšu v dalším článku.

Galerie

Výkopové a zemní práce
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Luděk a Hana
Luděk a Hana (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací