Základová deska

Základová deska
Příspěvek stavebníka
Začátkem září jsme objednali mix na vylití základových pasů, dlouho jsme sháněli nejlevnější beton, jelikož jsme věděli, že naše základy něco spolknou, ruční míchání nepřipadalo v úvahu, povedlo se nám sehnat kvalitní beton z nedaleké betonárky za celkem slušnou cenu tj. 1500,-kč za kubík.

Na tuto akci jsme si už pozvali výpomoc, našeho taťku a strejdu.Začali jsme v 8h. přijel malej mix, než jsme ho stačili vyprázdnit byl tam druhý a chvilku na to další velkej, trošku nás to překvapilo :-) , ale co, místa tam bylo dost.Zhruba ve 14h. jsme měli roztaženo a udělanou rovinu, do pasů padlo 51 kubíků a hafo kamenů.

Téměř týden jsme se z toho vzpamatovávali, než jsme zavolali malýho bagříka,aby nám na hrubo připravil výkopy pro ležatou kanalizaci, které jsme si už přizpůsobili podle své potřeby, hlavní přívod vody je v chráničce a rovnou jsme roztáhli vodu v 1/2 coulce plastu do kuchyně a koupelny, vše jsme řádně vyspádovali, zapískovali a zaházeli hlínou.

Na další den jsem se domluvil s kamarádem v práci a nechali jsme si dovézt ze stavebnin ZB 40cm pod obvodové zdi a 30cm pod nosné zdi. Trvalo nám celý den, než jsme ho vyskládali na pasy.  víkend jsme roztáhli kamenitou zeminu v místnostech. V pondělí jsme bednění prošpikovali roxory a na další den už jsme měli objednaný jeden malý mix s 4,5 kubíky, ze kterého jsme rovnou zalévali ZB po obvodu, šlo to celkem slušně a rychle, nosné jsme zabetonovali až s deskou.

Reklama

Zeminu jsme mírně zhutnili, v místech, kde byla kanalizace, pouze vodou.Ošalovali jsme 1/2 desky na potřebná místa položili kari sítě a koncem září jsme začali vylévat desku, betonárka nám jako pozornost poslala s mixem putzmeistera zcela zdarma, takže to bylo milé překvapení o 3 dny později jsme vylili i druhou polovinu desky, napojení jsme udělali ve ZB celkem padlo dalších 23 kubíků. Dohromady tedy 78,5 !

Druhý den jsme byli zalévat a další dny už nebylo třeba, počasí nám přálo.

Náklady

Název položkyCena
Deska má plochu 167 m2 a celkové výdaje byly
160 700 Kč
Celkem160 700 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jiří s Lenkou Zuzankou a Adámkem (29 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama