Vykopané základové pásy

Autor: David a Verča (11 příspěvků)
19. 2. 2009
0 komentářů
Vykopané základové pásy
Příspěvek stavebníka
Základové pásy jsme začali dělat hned po srovnání plochy, vše šlo hladce, rovné části pásu se kopaly jedna báseň, horší už to bylo u různých výklenků. Rohy se hroutily a museli jsme pak nastoupit bohužel s lopatami, ale co se dalo dělat (čím víc výklenku tím víc starostí).

Veškeré výkopové práce skončily těsně před 17:00 hodinou. Pak jsme si dali pozdní oběd, vyřídili se finančně a první větší akce byla za námi. Pánové mi udělali dobrou cenu za to, že jsme se o ně starali s jídlem a pitím. Na to jak tam dlouho byli tak opravdu super cena.

Potom jsem ještě k večeru rozvezl kamení do pásu, abych měl nějaký pevný základ a samozřejmě abych něco ušetřil na betonu. Kamení jsem navážel z potoků od cest, sousedi mi vozili kamení a tak. Musel jsem to dodělat, protože na druhý den jsem měl objednaný beton. Pásy byly hluboké 70cm a široké 40cm. Potom jsem podle plánu elektrikáře rozvedl po vykopaných pásech pásovinu, která bude sloužit jako součást hromosvodu, pak jsem udělal podle plánu vývody na povrch, aby se na ně dal pak napojit svod hromosvodu. Pásovina se normálně prodává v obchodě s elektronikou, kde se prodávají světla, zásuvky a tak, nebo v železářství, stavebninách.(prodává se to od kila, mám takový pocit že 1kg=0,9m, 1kg stal 48,-Kč). Ty vývody jsem svařoval elektrikou, můžou se i spojit speciálními sponkami na to určenými a spoj zalil asfaltem nebo podobnou hmotou, aby nedošlo ke korozi.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
David a Verča
David a Verča (11 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací