Síťě

Autor: Darča a Michal (5 příspěvků)
22. 4. 2020
5 komentářů
Síťě
Příspěvek stavebníka
Zatím to byl jen kus pole, který jsme papírově ani nevlastnili. Všechno ale bylo na dobré cestě k podpisu kupní smlouvy, no a tak jsme se rozhodli zkrátit si nekonečné čekání a pustili jsme se do práce a papírování. 

Přerod ve stavební parcelu začal přípravou/úpravou sítí.

Elektřina

Bylo potřeba podat žádost o připojení k distribuční soustavě NN u ČEZ Distribuce. Následně mi volal technik, že je možné se napojit na sloup NN, který je na pozemku souseda, a vést kabel v zemi zhruba 3 metry na můj pozemek - stačí se domluvit se sousedem, zda mu nebude vadit, že bude částečně kopáno do země na jeho pozemku. Ten souhlasil, a tak jsem mohl podepsat smlouvu o smlouvě budoucí a zaplatit poplatek za požadovaný příkon 3x25A (8. října 2019). Domluvil jsem se s místním elektrikářem, aby sepsal materiál, který budu potřebovat, a další týden jsem se o víkendu pustil do díla - vykopal jsem díry pro vedení kabelů a rozvaděč, ten jsem pak usadil, protáhl od sloupu k rozvaděči jeden kabel (CYKY-J 4x10) a druhý kabel k budoucímu stavebnímu rozvaděči (CYKY-J 5x6). Měl jsem i pár fotek, ale krátce potom jsem ztratil mobil a s ním i všechny fotky :). Samotný stavební rozvaděč se připojoval až v začátkem února 2020 společně s kompletním zapojením sloupku k hlavnímu vedení. Následně proběhla revize a mohl jsem veškeré dokumenty odnést na ČEZ Prodej. Dne 17. března 2020 technici od ČEZu namontovali do sloupku elektroměr a slavnostně mi oznámili, že k nám na pozemek byl zaveden elektrický proud, samozřejmě za krásný měsíční poplatek 200 Kč. :)

Kanalizace

Tu zařizoval ještě původní majitel pozemku na své náklady. Ještě před podpisem kupní smlouvy nechal připravit napojení na sousedovu přípojku, to proběhlo v říjnu 2019. Bohužel, když se pokládala kanalizační trubka, nenapadlo mě rovnou s ní usadit i revizní šachtu. V polovině března 2020 jsem tak musel vykopat a najit, kde trubka končí, a napojit na ní revizní šachtu. Stálo mě to 2 odpoledne po práci.

Reklama

Voda

V obci začínala v září 2019 výstavba vodovodu. Na obecním úřadě jsme dostali kontakt na projektanta, se kterým jsme se domluvili na zakreslení naší přípojky na pozemku. V dubnu 2020 proběhla samotná realizace přípojky - vše na náklady obce.

Plyn

Jelikož jsme se rozhodli, že hlavním zdrojem tepla v domě bude plynový kondenzační kotel, bylo nutné začít řešit i přípojku plynu. Plynovod vede zhruba metr od hrany pozemku v zatravněném pásu. Projekt na přípojku a veškeré administrativní úkony spojené s jejim zřízením vyřizuje od začátku března 2020 projektant.

Náklady

Název položkyCena
Revizní šachta kanalizace
2 800 Kč
Elektirkář
600 Kč
Revize
700 Kč
Sloupek, kabely, jistič, atd.
6 865 Kč
Stavební rozvaděč
2 220 Kč
Poplatek ČEZ
12 500 Kč
Celkem25 685 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Darča a Michal (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací