Voda, odpady, elektrika

Autor: Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
8. 12. 2009
3 komentáře
Voda, odpady, elektrika
Příspěvek stavebníka
VodaRozvody vody jsou taženy samozřejmě v plastu jinak už se to asi ani nedělá. Měli jsme připojenou vodu rovnou do základové desky a tak se vnitřní rozvody dělali snadno. Voda musí být tažena do kuchyně, koupelny, na záchod, do technické místnosti a ven. S tím, že venkovní voda má vlastní ventil a vypouštění kvůli zimnímu provozu.

Navíc by se voda neměla tahat pod 6 stupňů, a věřte nám dobře vědí všichni zkušení proč, trochu jsme pospíchali a tak jsme sem tam řešili opravu fontány v domečku.

Odpady Odpady jsou asi jasný ani nevíme co k nim psát. Jsou tam kde je voda. :o)

Elektrika Zatím jsem ve fázy hrubé elektřiny, tzn vysekané zdi, krabičky, dráty apod. Jedna věc je projekt a druhá co by asi člověk chtěl kde mít. Elektrikáři to s námi prošli a všude nám dobře poradili. Člověk v této fázy musí mít představu o kuchyni a umístění spotřebičů, koupelny (12V nad vanou), pokojů apod. Navíc jsme dali hudební kabely v obýváku pro zadní bedny a umístili LCD vývody pro 220V a anténu do 1m výšky. Dále pak kabely pro ventilátor VZT a ovládání. V technické místnosti ovládání ke kotli (abychom nemuseli měnit baterie), ovládání tlakové kanalizace, kabel k budoucímu WI-FI. Venkovní osvětlení s čidlama, případně pohon vrat a venkovní zásuvky na 220 a 380. Také jsme nechali udělat kabel na zahradní domek kde bude čerpadlo pro dešťovou vodu. Dále pak je řešena rovnou EZS a požární hlásič který již musí dle stavebního úřadu být a ten bude připojen na EZS.

Reklama

Stěny a Stropy Stěny a stropy nám dělali naší oblíbení zedníci, jde o klasickou ruční technologii, hliníkové rohy a štuk. Stropy jsou z SDK desek, zelené desky jsou v koupelně a červená u komína, navíc jsme nakoupili půdní schůdky. Izolace stropu je vatou výšku izolace máme 24 cm. Příště nás čeká střecha a okna . . .   Celkem od začátku - 1.195.815,- Kč

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Zdeněk a Karin
Zdeněk a Karin (8 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama