Průzkumné práce na pozemku

Autor: RD (5 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
29. 2. 2020
0 komentářů
Průzkumné práce na pozemku
Příspěvek stavebníka
Stanovení radonového indexu, inženýrsko-geologický a hydrogeologický průzkum byl plánován na listopad 2019.

Radonový index

Nejprve byl řešen radonový index. V blízkém okolí byly na internetu nalezeny tři osoby, které stanovují radonový index. Pro jistotu byla provedena kontrola oprávnění na internetových stránkách www.sujb.cz (Státní úřad pro jadernou bezpečnost). Osoba, která stanovovala radonový index byla vzdálena cca 15 km, další dvě 50 km. Přesto jsem oslovil dvě osoby ze tří. Nejvzdálenější byla v záloze, kdyby první dvě nevyšly. Obě mi skoro okamžitě odpověděly. Rozdíl v nabídce byl 200 Kč, zanedbatelná částka. Domluvil jsem se tedy s osobou, která to měla na pozemek nejblíže. Pánovi byly zaslány podklady o pozemku a umístění domu. Poté se mi ozval, zdali je pozemek přístupný, a že se tam na druhý den zastaví.Do 21 dní další telefonát, kdy mi bylo řečeno, že je vše hotovo a můžu se zastavit pro protokoly. Při předání došlo k podrobnému vysvětlení obsahu protokolu. Na pozemku byl zjištěn na pár místech střední radon, v ostatních částech pozemku nízký radon. Poté jsem obdržel několik rad, co proti střednímu radonu udělat. 

Inženýrsko-geologický a hydrogeologický průzkum

V této záležitosti jsem očekával malinký problém. Opět se rozjely internety naplno a hledalo se na počátku listopadu 2019. Nejbližší firma vzdálena 35 km, další 60 km a více. Obesláno bylo celkem 8 firem. Postupně přicházely cenové nabídky, ale některé firmy bylo nutné kontaktovat vícekrát. Rozptyl cenových nabídek byl docela veliký, nejlevnější 11 000 Kč a nejdražší cca 68 000 Kč. Vždy záleželo na rozsahu prováděných prací. Zde platilo, že cena odpovídá kvalitě. Samozřejmě všechny firmy byly vytížené. Nakonec byla vybrána prostřední cenová nabídka. Domluva byla, aby předání zprávy proběhlo do půlky února 2020. V lednu 2020 proběhlo ověření, že se vše stihne do termínu. V telefonu mi bylo sděleno, že během týdne chtějí provést průzkumné práce a prý byl zaslán email s několika dotazy. Email byl skutečně ve schránce, dotazy se týkaly přístupu na pozemek, plánovaného umístění domu, vedení inženýrských sítí apod. První týden v únoru 2020 skutečně proběhlo předání závěřené zprávy.

Hotovo

Stanovení radonového indexu proběhlo zcela bez problémů. Inženýrsko-geologický a hydrogeologický průzkum se oproti plánovanému listopadu 2019 posunul na leden/únor 2020. Tímto byly přípravné práce projektové dokumentace ukončeny: polohopis a výškopis pozemku, studie, radonový index, územně plánovací informace, projekt sjezdu (již povolený), IG a HG posudek - tyto podklady byly předány projektantovi rodinného domu.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací