Z nemožného možné, aneb kreslíme si, vymýšlíme…

Autor: krT3K (15 příspěvků)
Kategorie: Příprava
5. 8. 2019
2 komentáře
Z nemožného možné, aneb kreslíme si, vymýšlíme…
Příspěvek stavebníka
V předchozím článku jsme zmínili start spolupráce s naším projektantem. I když se zpětně ohlédneme, tohoto rozhodnutí nelitujeme.

Měli jsme možnost potkat se s několika architekty, projektanty a dalšími rádoby profesionály, kteří nás chtěli přesvědčovat o tom, že jejich představy jsou ty správné a že již jednou postavený dům je pro nás to pravé ořechové… No, co na to říct… Z jednoho sáčku čaje moc kvalitních šálků nemáte… P. Partika byl naprostým opakem… Vše si pozorně psal, ptal se nás na naše představy, přání a požadavky. V závěru schůzky zmínil jeho zkušenosti s projektováním a stavbou pasivních domů. Naše prvotní reakce byla „Na to nemáme.“ Po další diskuzi jsme však náš radikální názor přehodnotili a cestou z první schůzky jsme lustrovali veškeré tuzemské a zahraniční weby ohledně pasivních domů. Současně jsme netrpělivě očekávali první skicy, které na sebe nenechaly dlouho čekat. První a druhý návrh nebyl špatný, ale nelíbil se nám průchozí obývací pokoj a vstup za domem. Pravděpodobně jsme projektanta vůbec nepotěšili, nicméně, jak jsme upřesňovali naše očekávání, vzal tužku a nakreslil prvotní podobu půdorysu, která nás dostala, o to víc, když následující den dorazila zpracovaná. Pak už jsme ladili vizualizaci a hráli si s možnostmi, které nakonec daly první náhled našeho domu. Máme tedy základ, doladili jsme finance a hurá na přípravu projektové dokumentace. Od prvního setkání uplynuly cca 2 měsíce a po cca roce jsme zkompletované podali na stavební úřad… To zas příště.

Aktuální info najdete na našem blogu chrtkovi.wordpress.com

Náklady

Název položkyCena
projektová dokumentace vč. stavebního povolení
120 000 Kč
Celkem120 000 Kč
Reklama

Galerie

Z nemožného možné, aneb kreslíme si, vymýšlíme…Z nemožného možné, aneb kreslíme si, vymýšlíme…Z nemožného možné, aneb kreslíme si, vymýšlíme…
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
krT3K
krT3K (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama