Každým dnem si jdeme za svým snem :-)

Autor: Klára a Vláďa (1 příspěvek)
11. 9. 2018
0 komentářů
Každým dnem si jdeme za svým snem :-)
Příspěvek stavebníka
Zdravím všechny stavebníky, i my jsme si vysnili naše hnízdečko a po dlouhém váhání jsme se rozhodli postavit si domeček v městečku nedaleko Karlových Varů, ve kterém žijeme.

Vzhledem k tomu, že jsme nevlastnili žádný pozemek, museli jsme se poohlédnout po inzerátech, kde jsme nalezli ten náš vysněný :-). Hypotéku jsme si sjednali jak na pozemek, tak na stavbu domečku a celková cesta za stavebním povolením se nám malinko protáhla. Jen k prvnímu čerpání hypotéky, abychom mohli koupit pozemek vedlo mnoho zařizování od radonu, projektu, osazení na pozemek až po rezervaci pozemku a podpis kupní smlouvy. Když už jsme mysleli, že pozemek bude náš a stavební povolení v dohledu, se realitní kancelář s poskytovatelem hypotéky nemohli domluvit na postupu při přepisu nemovitosti a následného vyplacení a celý proces se nám natáhl z plánovaného dubna až na konec června. :-( Když jsme se konečně stali hrdými majiteli pozemku, čekalo nás další čekání a to ne ze strany úřadů, jak jsme se obávali, ale ze strany souseda, který nám odmítl udělit souhlas. Naštěstí po několika rozhovorech a projednávání, souhlas udělil. Ale stálo nás to čekání až do dnes, kdy jsme konečně obdrželi verdikt: STAVBA POVOLENA :-))))) Tak snad už jsme se načekali dostatečně a teď už konečně kopneme :-)

Náklady

Název položkyCena
Oběhání stavebního povolení
12 000 Kč
Katastr
2 000 Kč
Úschova
3 000 Kč
Pozemek
1 150 000 Kč
Rezervace pozemku
50 000 Kč
Projekt+osazení+energetická náročnost+rozpočet
47 000 Kč
Polohopis+výškopis
2 500 Kč
Měření radonu
2 000 Kč
Celkem1 268 500 Kč

Galerie

Každým dnem si jdeme za svým snem :-)Každým dnem si jdeme za svým snem :-)Každým dnem si jdeme za svým snem :-)Každým dnem si jdeme za svým snem :-)
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Klára a Vláďa
Klára a Vláďa (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama