Rozhodnutí stavět, koupě pozemku, projekt domku

Autor: Jirka a Jana (1 příspěvek)
15. 5. 2015
3 komentáře
Rozhodnutí stavět, koupě pozemku, projekt domku
Příspěvek stavebníka
Zdravíme všechny stavebníky na těchto stránkách. Rádi bychom se s vámi podělili o naše zkušenosti ohledně výstavby rodinného domu svépomocí. Rozhodnutí pro stavbu rodinného domu bylo velice rychlé a snadné. Vždy jsme toužili po domku se zahradou a začal nás již víc a víc unavovat život ve městě.

Začali jsme tedy hledat vhodnou obec, kde bychom se usadili. Po téměř ročním hledání vhodné lokality a pozemku jsme nakonec objevili krásný a vysněný pozemek v místě, kde přítel vyrůstal. Od první chvíle bylo jasné, že tento pozemek musí být náš. Vše najednou začalo velmi rychle postupovat. S majitelem jsme se domluvili na schůzce a koupě pozemku byla vyřešena. Poté jsme zašli za projektantem, kterého jsme si vybrali již ve fázi hledání pozemku a shodou okolností jsme zjistili, že projektoval inženýrské sítě, na které se budeme do budoucna napojovat, což je pro nás velká výhoda.

Na internetu jsme našli typový projekt, který nám zhruba vyhovoval a následně jsme ho konzultovali s projektantem. Druhý den nám poslal první návrh s úpravami. Jelikož bylo ještě nutné pár věcí doladit, sjednali jsme si s ním schůzku. Abychom to shrnuli, po 14ti dnech úprav máme z přízemního bungalovu bungalov částečně podsklepený a s obytným podkrovím :) 

V této době jsme ve fázi, kdy nás čeká kolečko po úřadech a institucích a čekání na finální projekt domu :)  Pokud můžeme doporučit: -dobře zvažte, zda je pro vás pozemek a lokalita opravdu perfektní. Myslete i do budoucna na své koníčky, zájmy, rodinu, děti. Zvažte dostupnost místních školek, škol a celkové infrastruktury. -před koupí pozemku se nebojte zeptat sousedů. Zjistíte tak jací jsou a mnohdy získáte i užitečné informace.  -zkontaktujte místní projektanty. Mají přehled o lokalitě a dobře vám v mnoha věcech poradí. -dobře rozmyslete dispozici domu a snažte se nedělat kompromis. -před koupí navštivte místní úřad a ptejte se a ptejte se ... -dejte na svůj vnitřní pocit 

Reklama

Postupně vás budeme informovat, jak probíhalo běhání po úřadech. Po finální podobě domu, zveřejníme pohledy a půdorysy domu. Třeba tím někoho budeme inspirovat. Všem stavebníkům hodně úspěchu :) 26.5.2015 - projekt je již hotov tak přikládáme k nahlédnutí :)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jirka a Jana
Jirka a Jana (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama