Změna územního rozhodnutí - příprava na skrývku

Autor: Redakce (77 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
30. 3. 2015
0 komentářů
Změna územního rozhodnutí - příprava na skrývku
Příspěvek stavebníka
Začíná jaro - tak se už pomalu chystáme začít. Po 2 měsících po koupi pozemku jsme postoupili na projekt a kompletní změna některých věcí v domě.

Vzhledem k tomu, že řadový dům je stavěn v kopci a je převýšení jak od jihu na sever – tak od západu na východ. Rozhodli jsme se jsme se o změnu územního rozhodnutí a projekt značně pozměnit.

Západní strana domu vychází cca 2 metry nad pozemkem, zahradou – tj. východ z obýváku na pozemek – snad jedině skákat z okna dolů na zahradu.

Projektant tedy vymyslel využít značného převýšení na západní straně a přidat jedno podzemní patro – malou technickou místnost – dílnu, sklep. Navíc přidat balkon – východ z obýváku a schody do strany na zahradu.

Reklama

Takto se nám sice stavba o něco prodraží, ale řadovky nemají žádnou garáž či technickou místnost. Zahrada zbyde cca 132 m2 (16,5 x 8 metrů) na které se nám nechce tvořit nějakou další boudu na kola a nářadí ze zahrady.  Chtěli bychom pouze pergolu a něco na grilování na konci pozemku. Stavební úřad trval na oddělené změně územního rozhodnutí od stavebního povolení  (ohlášky) nelze to prý provést současně. Naštěstí nevyžadovali nějakou moc podrobnou zprávu a jakkoliv měnit stavební projekt.

Vyřízení změny územního rozhodnutí trvá cca 3 měsíce – po souhlasu sousedů se to prý nechá urychlit na 2 měsíce.

Proto jsme tedy společně z projektantem podali změnu územního rozhodnutí, kde se přidala technická místnost – sklad, dílna – cca 21 m2, dále se přidal balkón a schody na pozemek – budou to takto muset asi stejně řešit  skoro všichni v naší řadě. Dále jsme žádali o kompletní změnu vnitřního uspořádání – to původní od města nám vůbec nevyhovovalo. Nevyhovují nám i další věci....

Reklama

2 týdny zpět jsme konečně dostali souhlas od stavebního úřadu a změna územního rozhodnutí, která má však hlavu i patu nám byla schválena.

Dnes 30.3.2015 máme konečně všechny doklady pohromadě (čekalo se na požární zprávu a energetický štítek) a můžu vyrazit na stavební úřad, abychom mohli v dubnu začít se základy.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Redakce (77 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací