Stavba hospodářské budovy aneb pokračující přípravy na stavbu

Autor: Petr a Yveta (7 příspěvků)
10. 3. 2015
3 komentáře
Stavba hospodářské budovy aneb pokračující přípravy na stavbu
Příspěvek stavebníka
Poslední fází příprav na stavbu bylo postavení nějaké kůlny/hospodářské budovy. Zprvu jsem uvažoval  o koupi staré maringotky anebo něčeho podobného, ale nakonec jsme se rozhodli postavit zděný objekt s šikmou střechou, který nám bude sloužit i po dokončení domečku jako uložiště nářadí či zahradního nábytku.

V projektu jsme měli hospodářský objekt o velikosti 3x6 m, trošku jsem se rozhodl ho zvětšit na 3,5x6,5 m. Na podzim 2013 jsem vykopal základy (30 široké a 80 cm hluboké), zalil je betonen a zhotovil desku. Na jaře 2014 jsem se pomalu pustil do zdění.

První přišla na řadu hydroizolace a poté první řada klasických pálených cihel, kterých jsme cca 3000 ks získali z různých bouraček. Podle výpočtů by to mělo stačit na cca polovinu budovy. Druhou část jsme stavěli z porfixu, ze kterého plánujeme postavit i náš RD. Nejhorší věcí byl věnec. Jelikož cihly zbouraček měly různý rozměr, zašalovat to moc nešlo. Takže jsme musel nejdříve uvnitř udělat hrubé omítky, tím se cihly srovnaly a až poté jsem mohl zašalovat věnec, do kterého nakonec padlo asi 1,2 m3 betonu - pěkně ručně z míchačku kbelíkem.

Neměl sem moc kam spěchat, takže dokončení se datuje až někdy k září 2014. Vše jsem bral jako trenink na stavbu. Vnitřek máme komplet hotový. Na pálené cihly jsem dával hrubou a fajnovou omítku, na porfix sádrovou, kterou bychom chtěli i do domku. Máme i kopletní přípravu pro elektřinu, ale ta zatím zavedena do budovy není - to až z budoucího domku. Střechu jsem zvolil z velkoformátových plechových dílů vzoru tašky - myslím, že vypadá k světu :).

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Hospodářská budova
45 000 Kč
Celkem45 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Petr a Yveta
Petr a Yveta (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací