Rozhodnutí stavět + koupě pozemku

Autor: Miras (15 příspěvků)
Kategorie: Příprava
15. 12. 2014
1 komentář
Rozhodnutí stavět + koupě pozemku
Příspěvek stavebníka
Zdravim Vás stavebníci, sleduji tento web cca 2 roky, dokonce jsem během této doby postavil domek, ve kterém již se svou přítelkyní bydlím. Rozhodl jsem se tedy podělit o své zkušenosti a zážitky zpětně. Před stavbou jsem nevěděl, co to je "kladivo", teď můžu hrdě prohlásit, že už vim :-D. Dům jsem stavěl takřka sám a občas mi přišel pomoc kamarád. Zde jsem našel spoustu rad a návodů a tímto chci poděkovat zakladateli za velmi dobrý nápad založit tento web :-)

Rozhodnutí stavět se zrodilo ze dne na den. Nejdřív jsem byl rozhodnut koupit byt 3+1 za 1,5mil ve Vlašimi, ve které žiji celý život, ale kolegyně z práce mi to rozmluvily ať si raději postavim dům. Nejdřív jsem se jim vysmál, ale přes noc sem o tom přemýšlel a druhý den kontaktoval firmu, co prodává pozemky.

Ve Vlašimi jediná možnost koupit pozemek je v satelitním městečku za poměrně drahou cenu, ikdyž je pozemek kompletně zasíťovaný. Koupě proběhla bez problémů, na řadu přišel projekt, který trval cca 3týdny, pak už následovalo oběhávání úřadů, kterého jsem se nejvíc bál, ale nakonec zbytečně. Zabralo mi to jen 2 dny a pak už se čekalo jen na vyjádření, nikde se neobjevil problém tudíž za 6týdnů bylo Stavební povolení na světě.

První kop do země byl 15.3.2013 a kolaudace proběhla 1.9.2014. Stavba mi vzala hodně sil, trávil jsem tam veškerý volný čas, před noční, po noční, dokonce i na Štědrý den a Silvestra. 

Reklama

Před prvním kopnutím bylo potřeba zajistit elektriku, stavební boudu, kterou mi přivezli z Polska a následně smontovali a vodoměrnou šachtu. Šachtu jsem kopal s nadšením ale po 4měsících mi po dlouhých deštích vyplavala nahoru, tak jsem ji musel předělávat znovu, tentokrát mnohem důkladněji.

Náklady k jednotlivým článkům psát nebudu, jen celková cena viz náklady, poctivě jsem si všechno psal, včetně každé tužky. Čerpal jsem hypotéku celkem 1 492 000kč.

Náklady

Název položkyCena
Projekt, úřady, revize
62 000 Kč
Domek s plotem(3strany)
1 200 000 Kč
Pozemek 495m2
792 000 Kč
Celkem2 054 000 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama