Rozhodnutí stavět, pozemek

Autor: Roman a Jana (1 příspěvek)
16. 8. 2014
0 komentářů
Rozhodnutí stavět, pozemek
Příspěvek stavebníka
Ahoj všem. Rozhodnutí stavět padlo asi 3 měsíce po tom co jsem začal chodit s přítelkyní, která má 3 psy. Bylo jasné že v bytě 2+1 to nepůjde napořád. Nejprve jsme řešili možnost koupit starší dům v Prostějově, ve kterém by se dalo hned bydlet a postupně ho rekonstruovat, zvykl jsem si na to, že mám všechno kousek (práce, zábava, kamarádi). Po prohlídkách několika domů, jsme usoudili, že bude lepší postavit si dům podle našich představ. Pozemek máme k dispozici zdarma ve vesnici 5 km od Prostějova.

Shodli jsme se, že dům bude přízemní. Sice zabere větší část, už tak ne moc velkého, pozemku, ale vzhledem k mým problémům s kolenama patrový dům nepřipadal v úvahu. Ve stáří bych se do toho patra asi moc nepodíval :-).

Podobu domu jsem začal řešit s kamarádem architektem. Pobavili jsme se o tom jak bych si to představoval a udělali jsme přibližný náčrt. Jelikož má dost práce s firemníma zakázkama, tak mě hned upozornil, že to bude chvíli trvat. První návrh měl za necelé 2 týdny. Když jsem viděl první verzi půdorysu domu, byl jsem nadšený. Doma jsme se pak s přítelkyní na to ještě v klidu podívali, domluvili jsme se pár změnách, ale jednalo se jen o několik detailů (posunutí zádvěří, trošku přepracovat ložnici se šatnou). Po pár schůzkách jsme se s kamarádem dohodli na konečné podobě (kvůli jeho vytíženosti to trvalo asi 3 měsíce), takže teď se pustil do rýsování, projekt by měl být nejpozději do konce srpna. Dalšího kamaráda mám na stavebním úřadu, takže vyřízení stavebního povolení by mělo být v pohodě.

Pozemek je oplocená větší zahrada za rodinným domem. Je tam vysazeno několik ovocných stromů, které bude potřeba vykácet, zatím došlo na vykácení třešně, jabloně až po sklizni. Asi před rokem vysazené švestky snad půjde přesadit.

Reklama

Z jedné strany pozemku je zahrada z té druhé rodinný dům. Jelikož chceme u domu prostor na projetí, tak ze strany od vedlejšího rodiného domu nebude dodržena vzdálenost 7 metrů, takže bude vyřizovat vyjímku. Sousedé jsou staší pár v důchodu, se kterými se znám, takže by neměl být problém, ale o povolení a dalším papírování snad brzy v dalším článku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Roman a Jana
Roman a Jana (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama