Volba projektu

Autor: Mára a Věra (12 příspěvků)
Kategorie: Projekt domu
22. 8. 2014
1 komentář
Volba projektu
Příspěvek stavebníka
Tak se konečně dostáváme k vysněnému domečku. Původní volba padla na masivní srub. Mysleli jsme si, že se tam bude krásně hodit k lesu, ale narazili jsme na úředního šimla na památkovém ústavu v Pardubicích. Bylo nám řečeno, že se tam nehodí, protože je to kraj, kde se stavěly vždy roubenky.

Tak jsme to vzdali a začali hledat jinou možnost. Po dlouhém hledání jsem nakonec rozhodl, že to postavíme z panelu k-kontrol. Začali jsme tedy hledat projektanta v okolí, aby jsme byli co nejčastěji v kontaktu kvůli různým úpravám. Dům bude na betonových patkách o průměru 40 cm. Skladbou stěn a střechy domu jsme se dostali skoro na pasivní dům. Tak jsem zvědavý, jak to dopadne.

Minulý týden jsem začal shánět dokumenty na stavební ohlášení. Byl jsem mile překvapen, že jde všechno přes internet. Překvapil hlavně ČEZ. Žádost jsem tam dal minulý týden v úterý a včera přišla smlouva s podmínkami připojení. Stačí si udělat pilíř, revizi a zaplatit polovinu poplatku a dát jim vědět a oni nám to do týdne prý zapojí. Už čekáme jen na vyjádření vodáren a máme to všechno. Největší paradox je, že dům není spojen se zemí, přesto musíme mít radonový průzkum. Ten nás vyšel jen na 1500,-kč. Tak teď už jen počkat na poslední papír a hurá na stavební úrad.

Galerie

Volba projektuVolba projektu
Reklama

Přílohy

Řez
Půdorys
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Mára a Věra
Mára a Věra (12 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama