Bydlete ekonomicky!

Autor: ČMSS (1 příspěvek)
Kategorie: Financování
5. 6. 2013
0 komentářů
Bydlete ekonomicky!
Příspěvek stavebníka
Ceny energií každým rokem rostou. Tím se zvyšuje i jejich podíl na celkových výdajích českých domácností. Předpokládá se, že tento trend bude pokračovat i v dalších letech. Málokdo ale tuší, že vhodnými úpravami lze snížit náklady až o 70 %.

Nejjednodušším řešením je výměna starých, mnohdy netěsnících oken za nová. Jejich nabídka na trhu je opravdu široká. Lidé by se při jejich výběru neměli zaměřit pouze na cenu. Důležité jsou i použité materiály a typy skel. Svou roli hraje také lokalita, ve které lidé bydlí. Například u panelových domů se často dbá na jednotný vzhled, a proto se musí volba oken podřídit stanoveným pravidlům.

Jednou z hlavních překážek, proč lidé o rekonstrukci či modernizaci svého bytu či domu neuvažují, je nedostatek finančních prostředků. Výměna oken totiž nespočívá pouze v jejich zakoupení. Náklady navyšuje demontáž těch původních, montáž nových, vnější i vnitřní parapety, případně nutné zednické a malířské práce.

Potřebný finanční obnos lze snadno získat díky stavebnímu spoření. Úvěry ze stavebního spoření jsou nyní nejvýhodnější ve své historii. Českomoravská stavební spořitelna, největší stavební spořitelna u nás, nabízí výhodné úrokové sazby.

Reklama

Na webu ČMSS je k dispozici také speciální EKO kalkulačka, která spočítá úsporu energie, náklady potřebné na výměnu či rekonstrukci v bytě nebo domě, ale i její návratnost.

Tip na závěr: Sledujte akční a sezonní nabídky. Některé firmy snižují cenu oken či montážních prací podle ročního období. Výhody můžete získat i díky nejrůznějším věrnostním programům. Zákazníci ČMSS mohou využít Kartu klienta. ČMSS jejím prostřednictvím nabízí další úspory a slevy na jednotlivé materiály a předměty, například na okna, stavební a další práce spojené s úpravami.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací