Proč jsme se rozhodli stavět

Autor: Honza (7 příspěvků)
11. 4. 2012
0 komentářů
Proč jsme se rozhodli stavět
Příspěvek stavebníka
Tak asi jako každý stavebník zde, i pro nás bylo zásadní samotné rozhodnutí stavět. Nebyli jsme k tomu sice nuceni okolnostmi, jelikož máme k dispozici menší byt v dvougeneračním rodinném domě rodičů přítelkyně.

Já však bohužel nejsem zastáncem soužití dvou generací pod jednou střechou, i když vztahy v rodině jsou výborné, stál jsem si za rozhodnutím stavět. Přítelkyně moje stanovisko chápe, takže nezbylo nic jiného, než najít vhodný pozemek a začít plánovat projekt. První nás zaujal pozemek kousek od rodičů přítelkyně, který by byl naprosto ideální pro stavbu, nicméně majitelé jej nechtěli prodat – údajně je připravený pro jejich syna ke stavbě. Dlouho jsme pak hledali a projížděli různé pozemky, kde by se nám líbilo, apod.

Jelikož oba pocházíme z vesnice, do města jsme nechtěli a nakonec se na nás usmálo štěstí z vlastních řad. Moji prarodiče totiž vlastní poměrně rozsáhlý kus půdy, kde by se nový rodinný dům hezky vyjímal.

Problém však byl v územním plánu – jedná se o okraj obce a pozemek už byl mimo ÚP. Nakonec se ale podařilo s úřady vyhandrkovat jakýsi postup, aby zde mohla být stavba realizována, takže jsme mohli opravdu začít pořádně plánovat.

Reklama

Galerie

Proč jsme se rozhodli stavětProč jsme se rozhodli stavět
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama