Překlad a kácení ořechu

Autor: Lukáš a Katka (13 příspěvků)
12. 1. 2010
0 komentářů
Překlad a kácení ořechu
Příspěvek stavebníka
Říjen - Listopad 2008   V říjnu už bylo rameno v pořádku. Mezi obývákem a kuchyní bude průchod a ten bylo nutné nejdříve vytvořit. Zeď mezi místnostmi je 30cm, takže akorát na dva klasické betonové překlady. Z jedné strany jsem vyboural tři řady cihel a do maltového lože usadil překlad. Po zavadnutí malty jsem natěsno vyzdil prostor na překladem.

To samé i z druhé strany zdi. Ani na tohle se nenašel pomocník, takže jsem tam překlad vyzvedl „růčo“ sám a nebyla to žádná sranda. Bylo se štěstím, že to rameno vydrželo.

Před zimou jsem se zase pustil do nějakých prací na zahradě, které jsou pro mě příjemnou změnou po pracech uvnitř domu. Tentokrát jsem se pustil do ořechu, který na tom nebyl vůbec dobře a už mě nebavilo uklízet hromady listí. Pár stromů jsem do té doby porazil, ale tohle byl opravdu velký asi 80 let starý ořech mezi domem a stodolou. Bylo nutné, aby spadl směrem do zahrady, což se naštěstí podařilo. Hodně pomohlo, že u země nebyl strouchnivělý. Zato od dvou metrů výš byl úplně dutý. V dutině hnízdily sršni a naštěstí byly diky chladnu v polospánku a nechali se bez většího boje upálit. S porcováním ořechu a štěpkováním menších větví jsem měl práci až do zimy.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Lukáš a Katka
Lukáš a Katka (13 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací