Začátky

Autor: Tomáš a Magda (10 příspěvků)
29. 3. 2009
1 komentář
Začátky
Příspěvek stavebníka
5.7. – 13.7.2008 S přítelem jsme řešili problém vlastního bydlení. Moji rodiče nám nabídli, abychom si přistavili a nadstavili u nich na domečku. To bylo někdy v roce 2007 v létě. Na podzim jsme začali vyřizovat věci okolo domu.

Stavbu financujeme ze stavebního spoření od Lišky. Bourat a pak stavět jsme začali 5.7.2008. Nějaké informace k domu. V domě bydlí mí rodiče, takže přízemí domu je krásně opravené a nové. V zadní části domu je veranda a dvě místnosti, které se používali jako hospodářské místnosti. V prvním patře domu je půda. Od projektanta jsme chtěli navrhnout půdní byt se samostatným vstupem do domu. Navrhl nám byt 3-4 +1, sociální zařízení a velkou terasu. Takže v plánech bylo jasné - verandu staré místnosti a střechu zbourat a vše od základů nové a větší. Tak jsme se do toho pustili. Přikládám fotky jak domek vypadal – přední část zůstane v podstatě stejná, ale ze zadní strany se bude vše bourat. Ještě jsem jenom chtěla poznamenat, že nebudu psát různé odborné věci, protože tomu až tak nerozumím, ale snad se Vám budou naše příspěvky líbit.

Dne 5.7.2008 jsme shodili ze střechy první tašku a rozbili první cihlu. Bourání šlo jako po másle za celý den jsme zbourali půlku všeho co jsme potřebovali zbourat. Starou křidlici jsme schovali, ale staré cihle jsem jen málo z nich schovali jinak se všechny vyvezli. Protože stavíme na malém prostoru kde máme problém se skládáním a uchováváním materiálu. Takže to co jsme zbourali bylo na hromadě a až další víkend se odváželo. Takže vše dvakrát do ruk. Pomáhat nám chodí rodiče a kamáradi. Moje mamka vždy něco moc dobrého navaří. Pohoštění je opravdu výborné. Další víkend jsme nakládali a bourali a pořád dokola. Za tři týdny v podstatě za tři víkendy bylo vše zbouráno a odveženo a začali jsme kopat základovou desku.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Magda
Tomáš a Magda (10 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací