Nekonečné zásoby zálivkové vody nastřádá domácí čistička STMH

Autor: Hellstein (5 příspěvků)
Kategorie: kanalizace a ČOV
10. 9. 2018
0 komentářů
Nekonečné zásoby zálivkové vody nastřádá domácí čistička STMH
Příspěvek stavebníka
Kdo by si nepřál užívat si pohody na zahrádce u svého rodinného domku. Na jaře se zaradujeme z rozkvetlých korun stromů, přivoníme ke květinovým záhonů, v létě a na podzim sklidíme vlastnoručně vypěstovanou úrodu. Horší je, když během roku nezaprší a nezaprší. Také letos čekáme nadměrná vedra a sucha, která rostlinám na zahrádce neprospějí. Firma Hellstein řešení na problém se suchem na venkově zná. Je jím domácí čistička odpadních vod STMH, která vodě navrací život.

Srážky v našich klimatických podmínkách běžně pokryjí zhruba třetinu množství vody potřebného pro pravidelnou zálivku, zbytek je potřeba načerpat ze zásob nebo z vodovodu. V minulých letech už několikrát hrozila vyschnutí povrchových nebo podzemních zdrojů pitné vody, a proto města i malé obce přistoupily ke krajnímu řešení a zakázaly zalévat vodou z vodovodu. O napuštění bazénů si člověk také mohl leda nechat zdát.

Zdroj vody za každého počasí

Obzvlášť na malých městech může nastat s nedostatkem vody opravdu velký problém a lidé pak musí razantně spotřebu omezit. Vytvoření zásob dešťovky je určitě skvělý nápad, který je velmi intenzivně podporován dotacemi na pořízení čerpadla. Během podprůměrně srážkových dní je naneštěstí čerpadlo k ničemu. Dostatek zásob vody na zálivku si přesto každý může vytvořit sám. Domácí čistička STHM dokáže přečistit odpadní vodu natolik efektivně, že ji lze použít bez problémů na zalévání a dodat zahrádce potřebnou vláhu. „Tříčlenná rodina denně vyprodukuje až 600 litrů odpadních vod, se kterými si zařízení STMH hravě poradí. Průměrně veliká zahrada u rodinného domu spolkne až 100 litrů vody za den, samotný trávník snad ještě více. Čistička však vytvoří dostatečné zásoby zálivkové vody bez ohledu na počasí,“ vysvětluje výhody Rostislav Hellstein ml. z dodavatelské firmy.

Jediná čistička s třístupňovým čištěním

Systém STMH pracuje na základě třístupňového čištění jako jediné na českém trhu. Čistička se skládá z jímky a dvou polokoulí a v každém dílu probíhá jiný typ čištění. Odpadní voda se nejdříve nashromáždí v jímce, kde se usadí všechny nerozložitelné látky, rozředí a postupně vypaří běžné čistící prostředky. V další části následuje čištění pomocí aerobních mikroorganismů stejně jako v jednostupňových systémech. Nakonec voda protéká pevným kotoučem, kde ji přečistí speciální bakterie. Voda z čističky splňuje přísná kritéria, díky čemuž ji po získání potřebných povolení můžeme vypustit do veřejné kanalizace, která není napojená na obecní čističku, nebo do přilehlých potoků, rybníků a jiných povrchových vod. Můžeme ji také nechat zasáknout do půdních vrstev, aby stekla do podzemních vod.

Reklama
Nekonečné zásoby zálivkové vody nastřádá domácí čistička STMH

STMH ušetří několikrát naráz

Majitelé čističky mohou oceňovat mnohem více výhod. Zařízení pracuje stabilně zcela bez hluku a zápachu a je navržené tak, aby pracovalo co nejúčinněji i bez neustálého dodávání „krmiva“. Protože čističku je nutné vyvážet pouze jednou za tři až deset let podle zátěže, ušetří majitel až několik desítek tisíc korun ročně, pokud počítáme s náklady v řádech několika tisíc korun za vývoz. Za běžného provozu tříčlenné rodiny není třeba ani pravidelně doplňovat enzymy a mikroorganismy. S čističkou od Hellstein budete mít jednoduše o starost méně. „Po předchozí domluvě může každého zájemce přímo doma navštívit náš zkušený zástupce. Vyslechne si, jaké nároky má domácnost na provoz a zodpoví všechny dotazy. Na základě osobního rozhovoru připraví řešení na míru a sestaví komplexní cenovou nabídku. Cena pak odráží nejen pořízení samotné čističky, ale také projektovou dokumentaci potřebnou pro okamžité schválení vodohospodářským úřadem, přípravu jednotlivých povolení, dopravu, výkopové práce, montáž, zprovoznění a zaškolení majitelů přímo na místě,“ doplňuje Rostislav Hellstein ml.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Hellstein (5 příspěvků)
Další články autora:
Kontakty na autora
https://hellstein.cz/
Petřvaldská 459, Šenov, CZ – 739 34
Poslat poptávku
Hellstein spol. s r.o.

Hellstein spol. s r.o.

Poslat poptávku
Reklama
Reklama

Akce na stavební materiály, nová videa a postupy...

Reklama
Reklama