Venkovní přípojky

Autor: Miras (15 příspěvků)
8. 1. 2015
0 komentářů
Venkovní přípojky
Příspěvek stavebníka
Do přivezení oken zbýval zhruba týden, tak jsem se rozhodl, že natáhnu sítě do domu. Objednal jsem místního bagristu, zároveň kamaráda.

Vykopal mi cca metr hluboké strouhy na elektriku, vodu, plyn a kanalizaci do hloubky 2 metrů. Elektrický kabel jsem dával do chráničky, plynovodní hadice už měla speciální pevnou vrstvu na sobě, byla o něco dražší než obyčejná a následně přivedena do domu skrz obvodovou zeď do techn.místnosti.

V projektu jsem měl, že má vézt prostupem v základovém pásu, přičemž topenář mi řekl, že je to nesmysl kvůli bezpečnosti. Vodovodní hadici jsem jen uložil do země. Na kanalizaci nebylo nic složitého, jen nacvakat do sebe trubky a zachovat spád. Těsně před domem jsem dal T trubku, která poslouží jako revizní vstup.

Při bagrování strouh mi bagrista vykopal i vodoměrnou šachtu, kterou jsem dělal ještě před začátkem stavby viz můj první článek a kterou mi deště vyplavaly. Tentokrát jsem ji dělal mnohem důkladněji. Pod šachtu jsem navozil štěrk, usadil šachtu do roviny a kolem ní a pod ní jsem položil drenážní trubky. Hadici z hlavního řádu jsem protáhl do šachty a pro sichr zatmeloval.

Reklama

Poté z 1/3 obsypal štěrkem, 1/3 betonem(0,5m3) a 1/3 zaházel zeminou a udusal. Pak jsem potřeboval zaházet všechny strouhy, ale bagrista mohl přijet až za týden, měl velký kšeft. Tak jsem strávil 4dny s lopatou v ruce, chvátal jsem na to, protože himaláje jsem na pozemku nechtěl, ale zas aspoň nějaká kačka ušetřena.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miras (15 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací