Připojení k elektřině a rezervace příkonu

Autor: Tom a Zuzka (3 příspěvky)
8. 3. 2014
0 komentářů
Připojení k elektřině a rezervace příkonu
Příspěvek stavebníka
Konečně máme projekt ve finální verzi a mužeme se pohnout dál. Od architekta jsme dostali pokyn doložit doklad o rezervaci příkonu na 3x32A. Stávající elektroměr ČEZ v mezidobí odmontoval, jelikož bývalý majitel parcely smlouvu zrušil, a my jsme nevěděli, jestli budeme pokračovat, nebo zvolíme nového dodavatele.

Podle výpočtů z projektové části vytápění jsme nejprve vyhledali vhodný tarif a ceny všech dostupných dodavatelů elektrické energie na tzb.info, přeskočili jsme malé firmy a jako nejlepší se nám v naši oblasti jevil (překvapivě) ČEZ. Už průběžně jsme zjišťovali, jak postupovat a (světedivse) pokaždé jsme se dověděli úplně jiné informace. 

Nakonec jsme si vybrali jednu z možností (tu, která se nám zdála nejlogičtější), stáhli jsme tedy formulář "Žádost o připojení elektrického zařízení ...", vyplnili jej (podle údajů od architekta, včetně požadovaných spotřebičů), oskenovali a poslali mailem.

S těma formulářema je to těžký... Za prvé na stránkach Čezu čert aby se vyznal, za druhé formuláře nejsou on-line (ale v našem případě možná i dobře, protože spoustu údajů nevíme - jako například číslo popisné, to totiž dosud nebylo přiděleno - a on-line formuláře jsou nekompromisní a pokud nevyplníte všechny kolonky, dále vás nepustí), za třetí na Čezácké infolince má na nejlepší postup každej jiný názor. Každopádně, zahájili jsme pokus o elektrifikaci a pokud něco nebude správně, budeme vyzváni k doplnění. A to je taky něco. Hlavně, že už to běží.

Reklama

Takže rezervace příkonu proběhla, až dostaneme Návrh smlouvy (po zaplacení 500,-Kč za každý navýšený ampér) můžeme zahájit stavební řízení. Teprve po povolení stavět požádáme o připojení k sítí "Žádostí - Smlouvou o sdružených službách dodávky", kde tentokrát už zvolíme tarif pro stavbu D01d a začneme platit měsíční "poplatky". Ale budeme moct stavět... (Alespoň doufáme.)

Jo, málem bych zapomněla, budeme potřebovat revizní zprávu od elektrikáře, kamarád nám doporučil nejlevnějšího z kraje, tak doufáme, že to nedopadne jak v "Na samotě u lesa". Budku jsme mu nafotili a fotky poslali. Máme s ním smluvenou schůzku, tak se nemůžeme dočkat, co z toho vyleze... O tom ale už příště.

Galerie

Připojení k elektřině a rezervace příkonu
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tom a Zuzka
Tom a Zuzka (3 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací