Přívod vody a elektřiny do domu a garáže

Autor: Jarek a Martina (39 příspěvků)
12. 2. 2011
0 komentářů
Přívod vody a elektřiny do domu a garáže
Příspěvek stavebníka
24. 8. 2010 mi přijel bagr vykopat výkop pro přívod vody a elektřiny do garáže. Ručně bych to nevykopal. protože mám zem samý kámen. Kam kopnu tam je šutr. Kdysy tu asi musel být lom nebo co :). Jelikož jsem to prvně zapomněl, tak jsem teď musel rozbýt beton pod schody, které tu byly pro dům, který tu stál předtím. Docela to šlo.

Použil jsem elektrické kladivo, se kterým jsem byl za chvíli hotov. Výkop se musel udělat pěkně hluboký, protože se bude terén ještě upravovat. Do výkopu jsem položil dvě hadice. Jednu z domu a druhou ze studny. V garáži bude hlavní ventil.

Jako přívod elektrřiny pro garáž jsem zvolil kabel o průměru 5x2,5mm2. Ten by měl stačit. Teď už to stačí jen zasypat.

Přívod vody ze studny

V září jsem pokračoval v napojování vody ze studny do domu a do garáže. Musel jsem vymyslet jak zakrýt v zemi ventil pro vypuštění zbytku vody z vedení v zimě, protože není izolovaná a v zimě by zmrzla. Je to jen užitková voda do záchodu a tak to nevadí. V Zimě budu do záchodu čerpat vodu pitnou z vodovodního řádu.

Reklama

Ventil jsem musel podbetonovat, aby se mi v pozdější době nezanášel vystupující hlínou. Zabetonoval jsem tam odpadní rouru, na které jsem vyřezal z každé strany otvor pro průchod hadice. Nakonec jsem rouru obsypal struskou, aby mohla voda vytéci a bylo hotovo. Teď to stačí jen zasypat.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Jarek a Martina
Jarek a Martina (39 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací