Přípojky

Autor: Miloslav (43 příspěvků)
30. 1. 2009
0 komentářů
Přípojky
Příspěvek stavebníka
4.6.2007 - Zatím, co mi zraje základová deska, jsem nechal udělat přípojky. Měl jsem tu smůlu, že kanalizace, voda, plyn i kabelová televize mi vedly na druhé straně ulice.

Jelikož ulice je jen několik let po rekonstrukci ze zámkové dlažby, nechal jsem to (zatím jedinou věc ze stavby) na firmě. Město totiž chce na silnici 5 let záruku. Pouze jsem jim oběhal uzavírku silnice a dopravní značení. Na uzavírku silnice jsem potřeboval razítko městského úřadu a dopravního inspektorátu (plus 100kč kolek). Dopravní značky jsem měl od známého zadarmo. Nejdříve jsem musel udělat kapličku na plyn (HUP). Podle návodu z internetu jsme ji měli za dva dny hotovou. Návod je na http://www.eon.cz/cs/customers/citizen/customer_service/how_to_get_natural_gas.shtml

Stavěli jsme ji z bílých cihel a celkem mne vyšla na 3600,- (1000,- cihly, 400,- malta a 2 200,- plechová skříňka. Pak přijela firma a za dva dny byla silnice překopaná (nakonec se musel udělat jeden překop na plyn a jeden překop na kanalizaci a vodu). Celkem mne naštvali, když do mé krásné kapličky praštil bagr lžící. Třetí den se položily trubky a čtvrtý den to zaházeli a položili zámkovou dlažbu. Celková cena bude cca 50 000,- (fakturu ještě nemám). Pak jsem objednal kanalizační šachtu za a nechal si ji do výkopu položit jeřábem. Natahal si trubky na pozemku a ručně zaházel. Celkové náklady na přípojky mne nemile překvapily: Vodákům musíte zaplatit veškerou práci a materiál. Oni Vám dají pouze vodoměr. Naštěstí mám již desku hotovou a tak se vodoměr napojil už nahoře na desce, jinak by se musela dělat ještě vodoměrná šachta. No a příští víkend už začnu konečně zdít :o)

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Miloslav
Miloslav (43 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací