Rychlé a snadné bednění věnců

Autor: Velox-bausysteme.com (1 příspěvek)
18. 4. 2018
0 komentářů
Rychlé a snadné bednění věnců
Příspěvek stavebníka
Stavební systém VELOX se již více než 60 let úspěšně používá na stavbu rodinných a bytových domů i administrativních budov. Sendvičové štěpkocementové stěny VELOX zde prokazují své vynikající parametry v tepelné izolaci, zvukové izolaci, pestrosti použití i pevnosti staveb.

Štěpkocementové desky VELOX nacházejí své uplatnění na stavebním trhu i jako bednící prvky k tradičním stavebním systémům. Především jako bednění věnců, univerzálně použitelné a kombinovatelné s jakýmkoliv způsobem výstavby. Výhodou bednění věnců VELOX pro stavební mistry je především rychlá a jednoduchá montáž bez malty a lepidel a možnost okamžité následné betonáže. Výhodou, kterou ocení investor je, že za dobrou cenu získá kvalitně zhotovené bednění věnců bez tepelných mostů, a ušetří i na rychlé montáži. Jednoduchá montáž formou "skládačky" zajistí, že bednění věnců si svépomocí lehce zhotoví každý zručnější stavebník. Bednění věnců VELOX se po betonáži neodbedňuje, zůstává součástí konstrukce věnců a významnou měrou zlepšuje tepelně technické parametry věnců. Je ideálním podkladem pro omítání, vedení instalací a pro kotvení kontaktního zateplovacího systému.

Rychlé a snadné bednění věnců
Reklama
Rychlé a snadné bednění věnců

Jednostranné bednění věnců

Na bednění věnců stěn obvodového pláště se používá věncová deska VELOX WSC35, která může být opatřena tepelnou izolací (expandovaný polystyren EPS 70) v tloušťkách 50, 80, 120 a 150 mm. Díky tepelné izolaci dochází k podstatnému omezení možného vzniku tepelných mostů obvodových věncových konstrukcí v místě styku se všemi typy stropních konstrukcí.

Reklama
Rychlé a snadné bednění věnců

K nosným stěnám se bednění věnců připevňuje montážními sponami, které zajišťují fixaci věncových desek ke stěně a jsou povrchově upraveny protikorozním nástřikem. Rozměry spon jsou variabilní, závisí na tloušťce nosné stěny a tloušťce věncové desky s tepelnou izolací. Výška věncových desek se volí podle výšky použitého věnce nebo stropní konstrukce. Standardní výška je 250 mm. Bednění věnců se realizuje zásadně před montáží stropní konstrukce. Samotná montáž je velmi jednoduchá a rychlá, bm jednostranného bednění věnců VELOX osadíte za 2 minuty. 

Rychlé a snadné bednění věnců
Reklama

Po montáži bednění věnců následuje montáž stropní konstrukce, armovací práce a nakonec betonáž betonovou směsí předepsané třídy (nejčastěji beton třídy C20/25). Věncové desky se dodávají pro tloušťky nosných stěn od 240 mm.

Oboustranné bednění věnců

Oboustranné bednění věnců se realizuje věncovými deskami VELOX z obou stran a vkládá se do něj vodorovná výztuž s následnou betonáží.

Rychlé a snadné bednění věnců

Na zhotovení obvodových konstrukcí se používá bednění v kombinaci s tepelnou izolací, kterou je stejně jako v případě jednostranného bednění věnců expandovaný polystyren EPS 70 v tloušťkách 50, 80, 120 a 150 mm. Jeho použitím dochází k podstatnému omezení možného vzniku tepelných mostů. Rychlost montáže 4 min / bm. 

Rychlé a snadné bednění věnců

K osazenému bednění se ve vodorovném směru přidávají další věncové desky z vnější i vnitřní strany. Každý spoj mezi jednotlivými deskami se zajišťuje hřebíky. Věncové desky se snadno opracovávají, dají se z nich vytvořit různé tvarové dispozice. Používají se pro tloušťku nosných stěn od 240 mm. Filozofie značky VELOX "Stavějte moderně, ekonomicky, rychle a bez tepelných mostů" se i v tomto případě uplatňuje naplno. Se ztraceným bedněním značky VELOX zhotovíte 1bm bednění věnců již za dvě minuty. V profesionální kvalitě. www.velox.cz

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Velox-bausysteme.com (1 příspěvek)
Další články autora:
Autor zatím napsal pouze tento článek.
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací