Zacpání velkých děr okny, dveřmi a vraty

Autor: Míra a Anička (7 příspěvků)
21. 3. 2016
2 komentáře
Zacpání velkých děr okny, dveřmi a vraty
Příspěvek stavebníka
Kdo šetří má za tři. Asi takhle bych nazval finální výběr oken, dveří a vrat. Vrata jsem koupil od Hormanna, takže kvalita :), i když tepelné vlastnosti nic moc, ale už tam jsou. Byly koupeny v akci, a tak si myslím, že cena ujde.

Co se ale týká oken a dveří - opět to bylo velké dilema. Můj favorit okna Veka jsme už skoro měli doma, ale na ukázce jsem viděl okna typu HS Portál a věděl jsem, že je musím mít. Ale cena 80.000 Kč za jedny, mi přišla moc. Proto jsem pátral dál a dál, až jsem se vrátil k původní variantě Gealan S9000 s trojskly.

Cena oken a dveří byla téměř poloviční, a tak jsme se rozhodli jít tímto směrem. Myslím, že je to takový poměr cena - výkon, snad se nemýlím.

Známí, co mají v profilu S8000 tak jsou spokojeni, takže my bychom měli být více :). Balkonová okna a dveře jsem zvolil s rozšiřujícím profilem - raději předejdu za pár korun tepelným mostům, než pak vymýšlet, co je špatně.

Co se kování týče, vybral jsem si Maco. S nabídkami od velkých firem jsem si akorát tak plnil koš, protože jejich ceny byly úplně někde jinde, než ceny malých podnikatelů.

Možná se jednou potkám s problémem s reklamací, ale i tak si ta samá okna mohu koupit ještě jednou :).

Před montáží jsem byl donucen do prostoru kolem oken nalepit XPS 20 mm. Takže jsem zase brousil, brousil a brousil až jsem vybrousil ideální obdélníkové otvory.

Ta práce mě tak těšila, jak to bylo pěkné a rovné. Hned to změnilo pohled na dům. Makáči přijeli a za pár hodin měli hotovo - co dodat, snad jen, že máme 10 kliček šedých a jednu černou :). Dále HS portál je trochu blbě udělaný. Měl by být o 5 cm vyšší, ale mávl jsem nad tím rukou a až bude hezky, dveře nám posunou o 5 cm níže a tu fuku schováme polystyrenem. 

Náklady

Název položkyCena
vrata
27 000 Kč
okna, dveře
124 000 Kč
Celkem151 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Míra a Anička
Míra a Anička (7 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací