Hrubá stavba

Autor: Super User (191 příspěvků)
26. 10. 2015
1 komentář
Hrubá stavba
Příspěvek stavebníka
Ahoj, po desce přišlo na řadu zdivo, střecha, čistička, dešťová kanalizace, hydroizolce. Po dlouhém rozhodování jsem se rozhodl pro Vápenopískovou cihlu od KM-Bety v tl. 24cm na místo Ytongu 45cm.

Musím, říct, že je to fantastický materiál. Rozhodnutí jsem zvolil po těchto +

  • Vysoká pevnost, tl. pouze 24cm, úspora 11m2 oproti prně uvážovanému materiálu Ytong 45cm
  • Budu muset zateplit, ale kdybych zvolil Ytong, taky bych ještě zateplil, protože nevěřím samotné stěně, že dokáže zaizolovat tak dobře jako zdivo + zateplení.

Schod na základové desce jsem měl 2cm, myslím, že úspěch na poprvé :) Do poslední chvíle jsem byl přesvědčen, že si zdivo postavím sám, ale z důvodu nutné změny zaměstnání nějak přestal být čas, a říkám si, než to stavět po víkendech a trápit se par týdnů, radši si seženu zedníka. Podařilo se mi to až napotřetí a to takto: 1. firma - máme zkušenosti, vše máme, lasery atd. - musím říct, že ,,zedníci" objevili ameriku, když jsem se zeptal, kde mají a na co slouží nivelační přístroj, obrázek si udělejte sami...- vyhodil jsem je, když měli po založení první řady schod 4cm. 2. firma - umíme, jsme jedničky - byly to nuly, založit stavbu byl prostě problém - vyhozeni 3. živnostník - vše super, držím se ho do teď, spolehlivý, detailista, lidové ceny. Zdivo vyrostlo docela rychle bez jediného dořezu. Po zdivu nastoupily střechaři. Střecha: Střechu jsem zvolil klasickým krovem s pálenou taškou Tondach Samba 11, černá glazura. Byl to trochu dražší materiál, ale vypadá to krásně. Ostatní: Já si mezitím odkopal ručně místo kolem základů, položil jsem trativodnou trubku dokola a uložil dešťovou kanalizaci. Poté jsem si zavolal bagristu, který mi odkopal jámy na čističku odpadních vod a na jímku na dešťovou vodu. V obou případech jsem na dně výkopů nasypal trochu štěrku a udělal železobetonovou desku v tl. min. 10cm. Betom jsem koupi hotový v pytlech, kde jsem ho smíchal jen s vodou a držel jak čert:-) Na připravený a vytvrdutý podklad jsem vysipal jemnou vrstvu písku a následně položil čov a jímku. Poté jsem je dookola cca 10cm vrstvou betonu obházel aby to pořádně drželo. Dookola jsem následně vše obsypal pískem, poté napojil na přípojky a bylo.

Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Super User
Super User (191 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací