Stavíme levný komín pro pevná paliva k domu, chatě, udírně ...

Autor: Almeva.cz (2 příspěvky)
Kategorie: Komín
21. 9. 2015
0 komentářů
Stavíme levný komín pro pevná paliva k domu, chatě, udírně ...
Příspěvek stavebníka
Vybíráte levný komín vhodný ke spotřebičům na pevná paliva pro svůj rodinný dům, na chalupu, k udírně, venkovnímu krbu apod.? Pokud chcete levné, ale i kvalitní a trvalé řešení, pak raději hned zapomeňte na pochybné komíny složené z komponentů od různých dodavatelů, ale hledejte systémové řešení komínu se zárukami výrobce. Snovou kombinaci nízké ceny a vysoké kvality najdete už konečně i na českém trhu pod názvem SINGLE STONE.

Single stone je jednosložkový systémový komín vyráběný a certifikovaný v ČR s platností pro celou EU, který byl do nedávna určen jen pro náročný německý trh. Je vhodný jak pro občasně užívané stavby, tak i rodinné domy, které topí pevnými palivy (dřevo, uhlí, brikety apod.)

Postavit SINGLE STONE zvládne každý...

SINGLE STONE postavíte snadno a rychle podle přiloženého návodu za 1 den. Vše do sebe  zapadne podobně jako Lego. Prodává se v sadě, jejíž součástí je vše, co bude ke stavbě komínu potřeba včetně podrobného montážního návodu a komínového štítku. Je to opravdu snadné:

  • Na dostatečně únosný podklad vybetonujeme podstavec minimálně do výšky budoucí čisté podlahy. Můžeme rovněž použít i betonovou tvárnici, kterou srovnáme (zkosení urovnáme), usadíme do maltového lože a vyplníme betonem. Pečlivě zkontrolujeme dle vodováhy ve svislém i vodorovném směru.
  • Rychletuhnoucí žáruvzdorný tmel pro lepení tvárnic (ARZT) je součástí dodávky komínového systému. Vzhledem k jeho vlastnostem je nutné ho připravovat jen požadované množství, nejlépe vždy na jednu tvárnici.
  • Na takto připravený sokl naneseme ARZT a usadíme pateční tvárnici komínového systému. Tvárnici pečlivě vyrovnáme. Pokud je to nutné, použijeme pro vyrovnání klínky ze sady pro snadnou montáž komína. Přebytečný tmel vytlačený ze spáry zarovnáme a jeho zbytek odstraníme.
  • Do připraveného zámku u pateční tvárnice naneseme ARZT a následně uložíme kondenzátní jímku. ARZT vkládáme i na okraje tvarovky. Na takto připravenou tvarovku pokládáme čistící tvarovku. Tu správně natočíme a vyrovnáme. Až po nanesení omítky vkládáme dvířka, která upevníme pomocí hmoždinek a šroubů, které jsou součástí sady pro snadnou montáž komína.
  • Pokračujeme s pokládáním jednotlivých komínových tvarovek a nanášení ARZTU, až do úrovně sopouchu.
  • Pro dosažení větší pevnosti použijeme armovací tyče, které vkládáme do připravených čtyř otvorů. Poté stačí jen zalít zálivkovým betonem. Takto postupujeme po celé délce komína.
  • Následuje uložení sopouchové tvarovky. Sopouchovou zděř vkládáme až po nanesení omítky, kterou upevníme pomocí hmoždinek a šroubů, které jsou součástí sady pro snadnou montáž komína.
  • Další komínové tvarovky klademe na sebe do ARZTU až do požadované výšky komína.
  • Komín ukončíme krycí deskou a Meidingerovou hlavou.
  • Nadstřešní část natáhneme lepidlem a perlinkou. Takto upravený podklad je možné omítnout.
  • Poté je komín připraven k použití.
Reklama

Snadný je i nákup komínu v rozsáhlé prodejní síti i on-line

EURO KOMÍN SINGLE STONE zakoupíte nejen v prodejní síti výrobce, ale také on-line. Zakoupíte-li jej v e-shopu, získáte slevu 10 % z ceníkové ceny a dopravu po celé ČR zdarma. K nákupu získáte také podrobný montážní návod, komínový štítek a technickou podporu výrobce. Bližší informace o EURO KOMÍNECH najdete na webu www.techtrading.cz a v e-shopu www.eurokominy.cz.

Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Almeva.cz (2 příspěvky)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací