Střecha, komín

Autor: Dan a Jana (6 příspěvků)
24. 4. 2015
2 komentáře
Střecha, komín
Příspěvek stavebníka
Střechu jsme si nechali udělat z příhradových vazníků. Chlapi měli vazníky za den a půl hotové.

Následně jsem se pustil do komína. Komín jsme pořídili Schiedel Uni. Jelikož máme 2,5m komína nad střechou musel jsem dát do tvárnic výztuhy. Koupil jsem metrové závitové tyče, které jsem napojoval přes prodlužovací matice a vylíval betonovou kašičkou. Prostřední čast jsem přes ocelové profily L připevnil k vazníkům.

Mezitím jsem zjistil (půlka října), že nemám zatím nikoho, kdo by položil latě, tašky, folii, okapy no prostě komplet střechu. Tašky, folii na celou střechu jsem již měl koupené. Nabídky na položení byli od 180 - 250 tis, s termínem prosinec nebo příští rok. U nabídky za 250 tis mohli do 14 dní nastoupit :). Jelikož jsme byli tlačeni časem, pustili jsme se do pokládky opět sami (to jsem neměl v plánu, nikdy jsem to nedělal :) ). S dozorem jsme probrali postup a hurá do toho.

Střešní latě jsme použili 40x60. Po špatném rozměření jsme půlku střechy museli přelaťovat. Koupil jsem plechy na okapničky a úžlabí, nechal si je naohýbat dle požadavku a spolu s okapy mi je přivezli na stavbu. Cena za plechy a okapy byla velice příznivá + mně zdarma vše dovezli na stavbu. U pokládání střešní fólie jsme si taky pěkně užili hlavně, když foukalo. Spoje jsme přelepovali páskou. Okapničky a úžlabí jsem si položil sám. Okapy jsem nechal udělat klempíře.

Reklama

Na část menší střechy jsem si zkusil vynosit balíky tašek po žebříku a zjistil, že tudy cesta nevede. Po obvolání několika půjčoven byli stavební výtahy Geda půjčené. Na konec jsem půjčil plošinu, která se dá ovládat jak z košíku, tak ze základny. Kamarádi, kteří měli dojít pomoct, onemocněli, tak jsme nastoupili v naší obvyklé sestavě já a dva senioři + se k nám přidala manželka. Chlapi nakládali tašky na plošinu, kterou mě zvedali na střechu, já je roznášel po střeše a manželka je skládala. Za 3 dny jsme měli střechu položenou kromě hřebenáčů a zařezání tašek v rozích a úžlabí. Už jsme mohli být v klidu kdyby napadl sníh. Zařezání tašek a pokládku hřebenáčů jsem nechal udělat.

Jak se říká střecha dělá dům, myslím, že můžeme být s výsledkem spokojeni, ikdyž jsme to dělali poprvé. Střecha vypadá dobře. Oproti nabídkám na položení nás střecha stála necelých 60.000kč.

Náklady

Název položkyCena
Práce klempíře okapy, zařezání tašek
15 000 Kč
Střecha z vazníků
160 000 Kč
půjčení plošiny
4 200 Kč
Střešní latě
16 200 Kč
komín
23 500 Kč
Okapy, úžlabí, okapnička
22 500 Kč
Komplet tašky + folie + pásky
195 000 Kč
Celkem436 400 Kč
Reklama
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Dan a Jana
Dan a Jana (6 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací