Pokračování stavby

Autor: Tomáš a Klárka (5 příspěvků)
24. 12. 2014
6 komentářů
Pokračování stavby
Příspěvek stavebníka
No, abych se přiznal, při mém zaměstnání řidiče kamionu bych nedal stavět svépomocí.

Po delším hledání stavebníka na internetu, mi poradil dobrý známý jednoho, který je opravdu spolehlivý a co slíbí dodrží. Zavolal jsem mu, domluvil první zálohy a mohlo se začít. Jelikož jsem musel odjet pracovně pryč, svěřil jsem úkol fotografovat postup stavby mé drahé polovičce, což neudělala. Proto vkládám pár fotek tak trochu s křížkem po funuse.

Myslel jsem si, že malí drobní podnikatelé v obci s bagříkem či nákladním vozidlem mě nenatáhnou, dal jsem staviteli na ně kontakt. No, jeden mu spočítal, že na vykopání pásů bude pracovat UNC 25 hodin. Nechal jsem všechno na staviteli. Ten je hezky srovnal do latě a poslal do......víte kam. Sehnal si svého člověka, co výkopy zvládnul za 8 hodin a i s dovozem bagru to stálo méně než kdybych si to nechal kopat od skoro sousedů.

Na základech se nešetřilo, vše se zdárně kontrolovalo projektantem a stavebním dozorem, který jsem chtěl mít.

Reklama

Stavělo se v písku, proto se nešetřilo na betonu, i když se nemuselo. Pásy do hloubky 100 cm, šířky 60 a deska místo plánovaných 10 je silná 20cm. Pod desku padlo 60 tun makadamu a železem se také nešetřilo.

Po stavbě obvodovek a vylití věnců se nechala dovést střecha a začalo se makat nahoře. Zalaťováno je, tašky jsou z půli na střeše.

Dnes je 19.12 a zítra mají dodělat zbytek střešní krytiny a namontovat okna a dveře.Pak vše nafotíme a odešleme bance, aby konečně pustila nějaký chlu z hypotéky.Protože peníze docházejí a musíme pokračovat dál uvnitř, abychom se mohli na jaře stěhovat :D.

Reklama

Náklady

Název položkyCena
Základová deska,odpady, zemní a výkopové práce, hrubá stavba, střecha, okna a dveře
600 000 Kč
Celkem600 000 Kč
Pomohl vám tento obsah?
Sdílejte ho s přáteli...
... nebo mu přidejte hodnocení
Přidávat hodnocení může pouze přihlášený stavebník
O autorovi
Tomáš a Klárka
Tomáš a Klárka (5 příspěvků)
Další články autora:
Víte, že můžete také vytvářet příspěvky? Kvalitní příspěvky finančně odměníme. Zobrazit více informací